Vain Jenkeissä kuntovalmentajat voivat tienata satoja miljoonia! Tässä rikkaimmat

19.02.2013 16:45 - Katariina Näreaho

Amerikassa kaikki on suurempaa - myös kuntovalmentajien tienestit. Julkkisten kanssa työskentely on tuonut monille fitness-ammattilaisille mainetta ja mammonaa, ja saanut heidän uransa hujauksessa käyntiin. The Richest -sivusto laittoikin kovapalkkaisimmat järjestykseen.

Jake Steinfeld - yli 450 miljoonaa euroa

Tätä miestä pidetään kaikkien personal trainerien isänä. Kun ala otti ensimmäisiä askeliaan 80-luvulla, oli Steinfeld siinä suuressa roolissa, vaikka päätyikin mukaan puolivahingossa. Hän muutti alkujaan Brooklynistä länsirannikolle Mr America -kehonrakennuskisat mielessään, mutta ei valitettavasti päässyt mukaan.

Tästä lannistumatta Steinfeld jäi Los Angelesiin, ja tapasi siellä näyttelijän, joka kaipasi henkilökohtaista kuntovalmennusta elokuvaroolia varten. Pian Steinfeldin bongasi itse Francis Ford Coppola, ja yksi asia johti toiseen. Pian mies piiskasikin jo Harrison Fordia Indiana Jonesia varten.

Tarkkaa lukua siitä, kuinka suuret tienestit Steinfeldillä on, ei The Richest -sivusto pysty sanomaan. Miehellä on useita tulonlähteitä. Hän on kerännyt omaisuutensa muun muassa omalla kuntolaitemerkillään, bestseller-kirjallaan, kuntoiluohjelmia esittävällä tv-kanavallaan sekä Major League Lacrosse -joukkueellaan. Tämäkin on vain pintaraapaisu miehen aktiivisesta toiminnasta.

Tony Little - 150 miljoonaa euroa

Tämä herra näyttäytyy televisiossa rapakon toisella puolen jatkuvasti, jopa 6 000 tuntia vuodessa. Hänen vakiolausahduksensa ”sinä pystyt siihen” ja ”usko itseesi” saavat monet raivon partaalle, mutta ahkeruus ja aktiivisuus ovat tuoneet hänelle suuren omaisuuden.

Littlen meriitteihin kuuluvat esimerkiksi Mr. Florida- ja Mr. Junior America -kehonrakennuskilpailujen voitot. Ennen kuin varsinainen ura kuntovalmentajana lähti käyntiin, meinasi se tulla päätökseensä auto-onnettomuuden takia. Little loukkasi muun muassa selkärankansa ja polvensa. Toipuessaan hän kehitteli omaa kunto-ohjelmaansa joka myöhemmin osoittautui varsinaiseksi menestykseksi. Tuloja on kertynyt myös hänen tekemästään laihdutuskirjasta ja eri kuntoiluvideoista.

Tracy Anderson - 82 miljoonaa euroa

Andersonin kuntosaleja löytyy aina Los Angelesista, New Yorkista, Hamptonista kuin Lontoostakin. Hänellä on useita maailmantähtiä asiakkainaan, esimerkiksi Courteney Cox, Madonna ja Shakira. Lisäksi hänet tunnetaan omasta kuntoilumenetelmästään, joka kantaa vaatimattomasti nimeä "Tracy Anderson Method". Tähän perustuvia erilaisia kuntoiluvideoita on myynnissä myös Suomessa.

Billy Blanks - 23 miljoonaa euroa

Myös tämä mies on kehittänyt oman kuntoilumuodon, Tae bo'n. Se on yhdistelmä nyrkkeilyä ja taekwondoa. Omat taitonsa hän on kartuttanut muun muassa karatea harrastamalla, sillä Blanks kertoo olleensa suuri Bruce Lee -fani. Tae Bo'n avulla on kuntoillut monia staroja, muun muassa Paula Abdul. Kun Tae Bo -DVD:t tulivat myyntiin kaikelle kansalle, keräsi Blanks tuotoista suuren omaisuuden. Treenivideoita tehdään yhä ja ne myyvät kuin häkä.


Lähde: The Richest

Kilpailut

Uusimmat