IL: Antero Mertaranta paljasti suosikkilausahduksensa – arvaatko?

30.04.2013 07:45 - Eeva Rajala

Urheiluselostaja Antero Mertaranta valmistautuu parhaillaan perjantaina alkaviin jääkiekon MM-kisoihin. Värikkäistä selostuksistaan tunnettu Mertsi tietää omista huulenheitoistaan mieluisimman, kertoo Iltalehti. 

- Ehkä "se on siinä" koska se tuli kuitenkin niin nuorena, Törmään muuten jatkuvasti siihen, että käytän aina samoja, vaikka totuus on, että esimerkiksi "se on siinä" ja "taivas varjele" ovat olleet käytössä yhden ainoan kerran, Mertaranta kertoo lehden printtiversiossa.

Mertaranta kertoo myös, ettei kirjoita ja työstä valmiiksi omia otteluiden aikana heittämiään ilmaisuja. Kaikki heitot tulevat miehen mukaan spontaanisti, ja yhtenä syynä tähän mies pitää karjalaista perimää.

Selostajataituri arvostaa myös muiden palautetta omasta selostuksestaan, vaikka omaa persoonaa koskeva palaute ei kiinnosta.

- Katsojien palaute on sikäli arvokkainta, että heillehän tätä tehdään. Arvostan tietenkin myös kollegoiden palautetta, koska se vie työtäni eteenpäin. Mutu-palaute ja persoonaa koskeva palaute eivät kiinnosta: jos olen jonkun mielestä mulkku, se ei minua hetkauta, Mertsi jatkaa.

Jääkiekon MM-kisat alkavat tulevana perjantaina ja Suomi kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Saksan. Nähtäväksi jää syntyykö tänä vuonna Mertarannan selostuksista uusia kappaleita:

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat