Sauli Koskinen kertoo, mikä suomalaisissa ja amerikkalaisissa ärsyttää eniten

28.10.2013 07:45 - Katariina Näreaho

Los Angelesissa asuvan Sauli Koskisen mukaan amerikkalaiset ja suomalaiset eroavat toisistaan paljon. Lisäksi kummassakin kulttuurissa löytyy parannettavan varaa.

Reilut pari vuotta Los Angelesissa asunut Sauli Koskinen kertoo asettuneensa Yhdysvaltoihin hyvin. Silti Suomeen on aina yhtä mukava palata.

Suomalaiset ja amerikkalaiset ovat Koskisen mukaan hyvin erilaisia. Etenkin Kaliforniassa ihmiset tuppaavat olemaan avoimia ja iloisia. Tämä on tarttunut myös Koskiseen.

- Kun olen Losissa, olen erilainen siellä. Olen vähän vapautuneempi. Kun tulen Suomeen, olen niin suomalainen, kuin suomalainen vaan voi olla, hän kertoo.

Silti molemmista kulttuureista löytyy piirteitä, jotka ärsyttävät Koskista: suomalaiset ovat toisinaan liian töykeitä, kun taas amerikkalaiset ovat täynnä turhia lupauksia.

- Olin Suomessa hiljattain eräässä tapahtumassa ja siellä ihmiset tönivät toisiaan. Suomessa ei pyydetä anteeksi, ja jouduinkin huomauttamaan parille tyypille, että jos kerran tuuppasee, niin voisiko pyytää sitä edes anteeksi, Koskinen kertoo.

Suomalaiset voisivat myös hymyillä miehen mukaan enemmän. Koskinen kertoo kuitenkin ymmärtävänsä suomalaisten jurouden.

- Toisaalta ymmärrän sen. Kesällä on helppo hymyillä, mutta kun syksyllä alkaa räntä ja loska, suomalaisten katseet viistävät maata. Toista on Kaliforniassa, jossa paistaa aina aurinko. Siellä on paljon helpompi herätä iloisena. Eihän voi herätä iloisena, jos ulkona on 25 astetta pakkasta ja lunta tulee tuutin täydeltä. Sitten vielä pitäisi hymyillä vastaantuleville, joita ei edes näe kun he kävelevät vastaan.

Los Angelesissa Koskista ottavat päähän etenkin jatkuvat ruuhkat ja se, etteivät ihmiset "ymmärrä kellonaikoja".

- Jos siellä sopii tapaamisen, niin sitä voi mennä paikalle ihan hyvin vaikka tunnin myöhässä. Siellä on vähän tollasia turhia lupauksia. Ärsyttää myös se, että mustakin on tullut vähän samanlainen.

Kilpailut

Uusimmat