Pauli Hanhiniemi: En usko, että ihmiset tuntevat minut laulujeni perusteella

05.10.2014 13:15 - Susanna Karttunen

Kolmannen Naisen ja Perunateatterin riveissä soittanut Pauli Hanhiniemi on uransa aikana joutunut olemaan toistuvasti julkisuuden valokeilassa. Mies ei kuitenkaan koe sitä ongelmallisena.

Kolmannen Naisen keulakuvana tunnettu Pauli Hanhiniemi ei usko, että ihmiset luulevat tuntevansa hänet laulamansa perusteella.

- Tottakai se on sellainen alterego, mikä noissa lauluissa seikkailee. Se en ole minä. Mutta siinä on tietysti paljon tekijästä mukana. Luulen, etteivät ihmiset silti kuvittele tuntevansa minua, hän sanoo.

Ensimmäisen soololevynsä hiljattain julkaissut mies kuitenkin tietää, että on monille suomalaisille tunnettu nimi ja kasvo. Sitä hän ei kuitenkaan koe ongelmallisena.

- Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta, jossa kaikki tunsivat tai kuvittelivat tuntevansa toisensa. Jos sitä laajentaa Suomen mittakaavaan, niin ei se vielä kovin laaja ja mahdoton mittakaava ole, Hanhiniemi sanoo.

Muusikon suhtautuminen julkisuuteen ei ole muuttunut vuosien mittaa. Tunnistettavuus ei ole koskaan ollut hänelle itseisarvo, vaan hän ajattelee sen kuuluvan työnkuvaan.

- Julkisuus sinänsä ei ole tärkeää, vaan minulle tärkeitä ovat musiikkiani kuuntelevat ihmiset. Julkisuus on sellainen sivuilmiö, mikä siihen liittyy, hän kuvailee.

Hanhiniemi on esiintynyt vuosikymmenten aikana erilaisilla kokoonpanoilla. Vuosien mittaa suosio on vaihdellut rajustikin.

- Lavalle noustaan, koska halutaan puhutella yleisöä ja on jotain asiaa porukalle, ketä paikalle sattuu. Mittakaavahan siinä vaihtelee, välillä on hirveästi yleisöä ja välillä vähän vähemmän. Vuosien mittaan se vaihtelee väkisin kaikilla, jopa U2:lla, Hanhiniemi sanoo.

Uutisoimme aiemmin Hanhiniemen soololevystä. Lue artikkeli täältä.

Kilpailut

Uusimmat