Jonne Aaron eronsa jälkeen: "Nukuin kitaran kanssa"

24.10.2014 20:14 - Senni Loikala

Jonne Aaron kertoo Voicelle, miten suuri apu kitarasta oli hänelle pitkäaikaisen parisuhteen päätyttyä. Samalla alkoi syntyä materiaalia pian julkaistavalle albumille.

Jonne Aaronin ensi perjantaina julkaistavalle Risteyksessä-soololevylle alkoi syntyä materiaalia muutamia vuosia sitten. Tuolloin muusikko oli juuri eronnut yhdeksän vuotta kestäneestä parisuhteestaan. Kun sänkyyn jäi tyhjä paikka, tarttui mies kitaraan.

- Mieti, kuinka surullista minulla oli jossain vaiheessa, nukuin kitaran kanssa. Otin sen siihen viereen. Tykkään vielä nukkua ikkuna auki - saa happea, niin peittelin kitaran, ettei katkea kielet tai ettei runko ala elämään, Jonne sanoo hymyillen.

Muusikon mukaan osasyy kitaran ottamiselle sänkyyn olivat yöaikaan tulleet biisi-ideat. Hän kertoo, millaista oli ennen kitaran sieppaamista petikaveriksi.

- Juuri kun olin nukahtamassa, piti aina nousta sängystä - vähän niin kuin nousisit yöllä vessaan, niin minun piti nousta tekemään biisejä. Kerta tiesin, että luovuuden kukka alkoi aina versota yöaikaan, enkä jaksanut aina kävellä olohuoneeseen saakka - ei saatana, taas unen pöpperöstä melodia tuli päähän, biisi vainoaa, ja lopulta otin kitaran sänkyyn, kertoo Jonne.

Kun kitara oli valmiina pedissä, pystyi muusikko tarttumaan siihen saman tien saatuaan biisi-idean. Hän myös käytti puhelinta ideoiden tallentamiseen. Jonnella todellakin on rakas suhde instrumenttiinsa.

- Useimmissa elämäntilanteissa kitara on reissumiehen paras kaveri, niin kuin Rautavaarakin lauloi, Jonne sanoo.

Aiemmin Jonne kävi myös Voicen videohaastattelussa. Pääset katsomaan sen täältä.

Kilpailut

Uusimmat