Mikael Gabriel avautuu: Viiltelykuvia ja itsemurhaviestejä faneilta

10.03.2015 15:45 - Noora Suomalainen

Suomiräppäri Mikael Gabriel avautui tuoreessa haastattelussa muun muassa faneistaan. Esimerkiksi Viimeisen kerran -biisi on syntynyt fanien tarinoiden inspiroimana.

Mikael Gabrielin mieleen nousee monta koskettavaa fanikohtaamista viime vuosilta. Miehen mukaan onkin ollut hullua nähdä, kuinka fanit ovat kasvaneet teini-ikäisistä aikuisiksi ja siinä samalla hän on itse kasvanut nuoresta miehenalusta 25-vuotiaaksi.

Räppäri kertoo olevansa myös kiitollinen ihanista ja inspiroivista faneistaan. Hänen mielestään on myös ollut mahtavaa nähdä, miten fanien käytös on muuttunut heidän kasvamisen myötä.

- Ihmettelen, että mitä olen tehnyt, että ansaitsen jotain tällaista. Totta kai se tuo mukanaan vastuuta, mutta on kyllä jotenkin ylpeä olo itsestä. Vielä kymmenen vuotta sitten istuin huoneessani laitoksessa ja mietin, että mitä oikein teen. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin minulla on 100 000 fania, jotka ovat täysillä mukana. Että kyllä tässä jotain tehtiin oikein, pohtii Mikael Gabriel.

”Pahinta ovat fanien viiltely- ja itsemurhatarinat”

Mieheltä kysyttäessä erityistä hetkeä faneihin liittyen, hän kertoo niitä olevan paljon. Ihailijoilta on muun muassa tullut erilaisia lahjoja, esimerkiksi Avaimen Punainen tiili -vinyyli, mikä on räppärille kuulemma kuin Raamattu. Myös monenlaisia kirjeitä on lähetetty.

- Pahimpia ovat ne tarinat, kun välillä tulee joltain 12-vuotiaalta kuva, kuinka hän on viillellyt itseään ja sanoo, että ei enää kestä. Tai että seuraavaksi on edessä hirttäytyminen kylpyhuoneeseen, mies avautuu.

Joskus artisti vastaa itsemurhaviesteihin, mutta tärkeintä on, että fanit voivat kertoa tuntemuksistaan jollekin, joka oikeasti ymmärtää heidän ajatuksiaan. Diandran kanssa yhteistyössä tehty Viimeisen kerran -biisi onkin kirjoitettu osaksi fanien tarinoiden inspiroimana.

Kuuntele Viimeisen kerran -kappale täältä.

Kilpailut

Uusimmat