Karmea lakiehdotus: Mies saa harrastaa seksiä kuolleen vaimonsa kanssa

27.04.2012 08:15 - Eeva Rajala

Egyptissä on syntynyt skandaali suunnitellusta laista, jonka mukaan aviomies voisi harrastaa seksiä yhden viimeisen kerran jo kuolleen vaimonsa kanssa.

Tämän "Jäähyväisyhdynnän" pitäisi tapahtua kuuden tunnin aikana vaimon kuolemasta. Kiistelty laki on osa toimenpiteiden sarjaa, jota parlamentti aikoo esitellä. Parlamentti suunnittelee myös avioliittoiän minirajan laskemista 14 vuoteen. Muun muassa Egyptin kansallinen naisten valtuusto kampanjoi nyt näkyvästi muutoksia vastaan.

Aviomiehen seksinharrastamisoikeus kuolleen vaimonsa kanssa nousi puheenaiheeksi jo aiemmin. Viime vuoden toukokuussa marokkolaispappi sanoi, että avioliitto on voimassa kuoleman jälkeenkin. Papin mukaan myös naisilla on oikeus harrastaa seksiä kuolleen aviomiehensä kanssa.

Naisaktivistien lisäksi monet poliitikot ja tv-persoonat ovat nousseet vastarintaan. Muun muassa egyptiläinen uutisankkuri Jaber al-Qarmouty pitää lakisuunnitelmaa käsittämättömänä.

- Tämä on vakava asia. Tämä on käsittämätöntä. On katastrofaalista antaa aviomiehelle tällainen lupa, uutisankkuri kertoo Daily Mailille. 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat