Uskomaton tarina: Kadonnut kilpikonna löytyi varastosta 30 vuoden jälkeen

31.01.2013 14:00 - Niina Jokiaho

Nyt varastosta löytynyt kilpikonna nähtiin viimeksi silloin, kun tietokoneet olivat Commodore 64:sia, Michael Jackson oli pop-maailman suurin nimi ja Ritari Ässä hurmasi televisiossa naisia kiharoineen.

Kilpikonna on nimeltään Manuela. Se eli onnellisena Brasilialaisen Almeidasin perheen lemmikkinä Rio De Janeirossa. Kunnes eräänä päivänä 1980-luvun alussa Manuela katosi.

Gizmodo-lehden mukaan perhe etsi kilpikonnaa kauan. Sen epäiltiin karanneen, koska taloa kunnostavat remonttimiehet unohtivat usein sulkea oven perässään. Kilpikonnaa ei kuitenkaan kaikista etsinnöistä huolimatta löytynyt, ja lopulta suru unohtui.

Mutta kukaan ei arvannut, että kilpikonna ei ollutkaan kuollut. Se oli jäänyt jumiin varastoon, jonne perheen isä Leonel Almeida intohimoisesti säilöi kirpputoreilta haalimaansa tavaraa ja muita käyttökelvottomia, rikkimenneitä vekottimia.

Kilpikonna majaili vuosikaudet laatikossa, jossa säilytettiin 1970-luvun levysoitinta. Mutta kaikki vuodet kilpikonna oli yksin. Aina tähän saakka, kun Leonelin tytär alkoi purkaa koskemattomana säilynyttä varastoa isänsä kuoleman jälkeen.

Järkytys olikin järjetön, kun yhdestä laatikosta paljastui vuosikymmeniä kuolleeksi luultu lemmikki.

- En voinut uskoa silmiäni, perheen poika Leandro de Almeida kertoo.

Perhe riemuitsi - ja kuten kaikki varmaan arvaavat, kilpikonnalla ei ilmekään värähtänyt vapauden koittaessa.

Brasilialaisen Globo 1 -uutiskanavan haastattelema eläinlääkäri vahvistaa, että kilpikonnat pystyvät selviytymään elossa ilman ruokaa käsittämättömän pitkän ajan. Todennäköisesti kilpikonna napsi varastossa ravinnokseen myös ötököitä ja termiittejä.

Katso kuvat Manuela-kilpikonnasta Gizmodosta.

Uusimmat