4 ärsyttävää ihmistyyppiä, jotka löytyvät jokaiselta työpaikalta

06.06.2014 18:15 - Minna Talstila

Työpaikalla sosiaaliset taidot joutuvat ajoittain koetukselle. Siellä sinun pitää sietää myös ihmisiä, joita et vapaa-ajalla katsoisi hetkeäkään. 

Unelmien työpaikassa kaikki työntekijät tulevat toimeen keskenään. Kaikilla on hauskaa keskenään ja riitoja ei synny koskaan. Tällainen täydellinen harmonia toteutuu kuitenkin hyvin harvoin, sillä useimmiten työpaikoissa yhdistyvät hyvin monenlaiset ihmiset.

Joskus työkaverin kanssa saattaa olla täysin eri aaltopituudella ja häntä voi olla jopa vaikea sietää. Listasimmekin 4 ärsyttävää ihmistyyppiä, jotka löytyvät lähes jokaiselta työpaikalta. 

Ihminen, joka ei ole koskaan hiljaa

Me kaikki tiedämme ainakin yhden henkilön, joka ei malta olla koskaan hiljaa. Hän esittää kysymyksen, mutta kiirehtii nopeasti selittämään omia näkemyksiään asiasta. Kuuntelemalla voi kuitenkin oppia todella paljon ja siksi kaikkien kannattaisikin yrittää parhaansa mukaan kuunnella keskustelukumppanin vastauksia. 

Ihminen, joka ei tiedä mistä puhuu

Hiljaisuus voi olla kiusallista ja siksi ihmiset pyrkivät aktiivisesti täyttämään sen puheella. Jotkut ihmiset myös puhuvat tällaisissa tilanteissa asioista, joista eivät tiedä yhtään mitään. Tätä ei kuitenkaan kannattaisi tehdä, sillä sitä voidaan myöhemmin käyttää heitä vastaan. 

Ihminen, joka kehuskelee elämällään

Monilla ihmisillä on tapana kertoa, kuinka he ovat syöneet hyvin, olleet mahtavalla lomalla tai juosseet maratonin. Tällaisten asioiden kertomisessa kannattaa kuitenkin olla varovainen, koska silloin saattaa helposti vaikuttaa kehuskelevalta. Tämä havainnollistuukin hyvin Facebookissa, jossa asioiden jakamisen ja kehuskelemisen välillä on vain hienoinen ero. 

Ihminen, joka on itsekeskeinen

Kerrot innoissasi viikonloppusuunnitelmistasi, mutta työkaverisi kiirehtii kertomaan paremmasta suunnitelmastaan. Hän saattaa tehdä tämän ollakseen ystävällinen ja neuvoakseen sinua. Hyvin usein tällaiset kommentit kuitenkin johtuvat vain kateudesta ja itsekeskeisyydestä. 

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat