Kuva kolmesta drag-arabimiehestä leviää: "Jos tämä loukkaa sinua, ovat kätesi veressä"

14.06.2016 14:00 - Senni Loikala

Netissä leviää kannanotto homofobiaa ja järkyttäviin tekoihin johtavia ennakkoluuloja vastaan.

Orlandossa sijaitsevaan Pulse-homoklubille tehdyssä iskussa kuoli sunnuntaina 50 ihmistä ja 50 loukkaantui. Kyseessä on Yhdysvaltojen lähihistorian pahin joukkomurha.

Nyt netissä leviää valokuvaaja Eman Alin ottama valokuva, jossa nähdään kolme arabimiestä drag-vaatteissa. Kyseessä on kannanotto homofobiaa ja järkyttäviin tekoihin johtavia ennakkoluuloja vastaan. Kuva jaettiin Facebookissa sunnuntaina, ja sillä on jo lähemmäs 10 000 tykkäystä ja 4000 jakoa.  

Lue alta, mitä kuvan jakanut Saleem Haddad kirjoittaa päivityksen yhteydessä.

 “Orlandon homofobisen hyökkäyksen uhrit ovat sydämessäni. Niinpä tässä on valokuva kolmesta arabimiehestä, jotka ovat pukeutuneet drag-vaatteisiin. He ovat pukeutuneet näin haistattaakseen homofobialle, islamofobialle (islamkammolle) ja tekopyhille ihmisille, jotka yrittävät oikeuttaa niillä tekojaan. Teillä kaikilla on verta käsissänne. Ja jos tämä kuva loukkaa sinua, ovat myös sinun kätesi veressä.

Netti on täyttynyt myös muista kannanotoista järkyttävää joukkomurhaa vastaan. Monet tahtovat myös kunnioittaa uhrien muistoa ja osoittaa tukensa heidän läheisilleen. Sosiaalisessa mediassa monet käyttävät #LoveIsLove -ja #GaysBreakTheInternet -alatunnisteita ilmaistakseen oman kantansa.

Lue myös: Seksikkäät papit tekivät tuhman kalenterin taistellakseen homofobiaa vastaan

Lue myös: Isän liikuttava kirjoitus leviää netissä: "Itkin ilosta poikani kertoessa homoudestaan"

Lue myös: Melanie ja Vanessa esittelevät avoimesti lesbojen vauva-arkea

Lue myös: Pikkutytöstä tuli rohkeuden esikuva: Heilutti sateenkaarilippua aggressiivisen homofoobikon edessä

Kilpailut

Uusimmat