Kuva: AOP

RMJ palasi huippuvuosiaan pienempänä – "Kaikki on muuttunut"

27.06.2016 15:45 - Pauliina Jokinen

Uudistunut Raumanmeren juhannus teki onnistuneen paluun.

Raumalla juhlittiin lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen Raumanmeren juhannusta.  Festivaalit palasivat menneitä vuosia pienempänä ja alueelle kerääntyi juhannuksena noin 30 000 festivaalikävijää. Kävijämäärä täytti järjestäjien toiveet.

- Kaikki sujui niin hyvin, ettei ole lainkaan poissuljettua, että festivaali järjestettäisiin myös ensi vuonna, RMJ:n markkinointivastaava Jyri Heikkinen kertoo.

Vuosina 1999-2007 villinneet festivaalit olivat maan suosituimpia juhannustapahtumia ja niiden maine on kantanut 2010-luvulle saakka. Parhaina vuosina paikalle kerääntyi jopa 100 000 juhlijaa.

Nuoruusvuosiensa juhannukset RMJ:ssä viettäneet raumalaiset Antti, 30, Ville, 30, ja Aleksi, 28, olivat saapuneet paikalle katsomaan, miten kaikki nyt sujui.

- Vanhoina hyvinä aikoina juhlat olivat rannalla. Kaikki on muuttunut, rantalavan läheisyydessä nytkin viihtyneet miehet totesivat.

Täysin uudistunut alue olikin muuttanut muotoaan ja levittäytynyt läheiselle urheilukentälle. Järjestäjien mukaan kävijöiden turvallisuus saatettiin taata näin paremmin. Rantajuhlista jäljellä oli Mecano-niminen rantalava-alue, joka veti puoleensa auringosta ja elektronisesta musiikista kiinnostuneita kävijöitä.

”Näistä Rauma muistetaan”

Alueelle oli pystytetty myös Back to the future -niminen lava, jolle kiipesi viikonlopun aikana myös menneinä vuosina viihdyttäneitä artisteja. Lavalla nähtiin muun muassa eurodance-ryhmä Cascada, Butterfly-hitistään muistettava Grazy Town sekä Haddaway.

Artistit vetivät paikalle vanhojen aikojen muistelijoita, mutta muutamista hiteistään tunnetut esiintyjät eivät keränneet lavan eteen suurta ihmisjoukkoa. Paikalla nähtiinkin pääasiassa festareiden vanhempaa kävijäkuntaa, nuorten loistaessa poissaolollaan.

Festivaalien ikähaarukka olikin nuorissa kävijöissä. Etenkin festivaalien pääesiintyjä David Guetta sekä lauantain päättänyt Knife Party saivat nuoret kävijät innostumaan.

- Oma olo tuntuu hieman vanhalta, kolmekymppisistä raumalaisista koostunut ystäväporukka mietti.

K-18-statuksen festivaalien kävijäistä suuri osa oli niin nuorta, etteivät he olleet paikalla RMJ:n aiempina vuosina, joten vertailukohtaa ei ollut.

Vanhemmat kävijät vertasivat aluetta väistämättä menneisiin vuosiin. Vaikka festivaaleilla kaikki olikin muuttunut, iloitsivat Antti ja Ville tapahtuman paluusta.

- Näistä Rauma muistetaan, nuoruusvuosiaan muistellut Antti totesi.

Päätöksiä syksyllä

Parhaillaan aluetta siivotaan ja muun muassa majoituspaikkoina toimineet valmiit mökit ja teltat puretaan. Järjestäjien mukaan festivaalit sujuivat ilman järjestyshäiriöitä ja suuria ongelmia.

Myös kävijät kertoivat järjestelyiden onnistuneen hyvin.

- Kaikki on sujunut hyvin ja on huomattavasti siistimpää kuin aiemmin. Kaiken kaikkiaan homma toimi hyvin, kahtena päivänä festivaaleilla vieraillut Jenna kertoi.

Vaikka alun perin järjestäjät odottivat paikalle kahtena päivänä yhteensä noin 50 000 kävijää, oli festivaalien paluu heidän mukaansa onnistunut. Myös jatkoa harkitaan.

- Teemme tarkan analyysin nyt päättyneestä tapahtumasta ja keräämme yleisön ja artistien kokemuksia. Syksyllä sitten teemme lopulliset päätökset tulevasta, Heikkinen kertoo.

Lue myös: Kaikkien aikojen 300 parasta iskelmää valittiin - Lauri Tähkä on ykkönen!

Kilpailut

Uusimmat