Kuva: Fotolia

Onhan kesälomasi tarpeeksi pitkä? Loman kestolla yllättäviä seurauksia, kun palaat työhösi

15.07.2016 22:15 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan jokaisen kannattaisi pitää pidempiä lomia, sillä ne auttavat menestymään työssä aiempaa paremmin - eikä vain työssä jaksamisen takia.

Fortune uutisoi tuoreesta amerikkalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan tarpeeksi pitkät lomat auttavat ihmisiä menestymään työelämässä. Kyse ei ole pelkästään työssä jaksamisesta, vaan pitkistä lomista löydettiin yhteys ylennysten saamiseen ja muita korkeampaan palkkaan.

Tutkimuksen mukaan 55 prosenttia amerikkalaisista ei käytä kaikkia lomapäiviä, joita heille on kertynyt. Tämä saattaa selittyä sillä, että monet saattavat pelätä, että työnantaja suhtautuu kielteisesti pitkään poissaoloon työpaikalta.

Tuloksista selvisi, että he, jotka olivat töistä pois loman takia vain korkeintaan kymmenen päivää vuodessa, saivat muita pienemmällä todennäköisyydellä ylennyksen. Sen lisäksi, että pidempiä lomia viettäneet ihmiset etenivät urallaan paremmin, he myös tienasivat paremmin.

Riittävän pitkät lomat auttavat menestymään työelämässä siitä yksinkertaisesta syystä, että ihmisten pitää päästä lataamaan pattereitaan, jotta he jaksavat pistää itsensä jälleen likoon työmaalla. Näin ollen sinun ei kannata pelätä, mitä esimiehesi ajattelee sinun nauttiessa hyvin ansaitsemistasi vapaapäivistä.

Lähde: Fortune

Lue myös: Ahkeria työntekijöitä yhdistää yllättävä piirre - päteekö myös sinuun?

Lue myös: 4 keinoa tehostaa työpäivää: Ota käyttöön toimivat strategiat heti

Lue myös: Miksi kolmekymppiset naiset jättävät työpaikkansa? Tutkimus selvitti todellisen syyn

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat