Kuva: Fotolia

Hyviä uutisia herkuttelijoille: Uusi jäätelökeksintö lupaa parantaa juoksunopeutta!

28.10.2016 20:15 - Senja Rapila

Italialainen professori uskoo, että hänen kehittelemänsä gelato-resepti parantaa ihmisen elämänlaatua ja tekee tästä nopeamman juoksijan.

Kerrotaan, että Italiassa olisi keksitty gelato-resepti, joka auttaa elämään pidempään ja juoksemaan lujempaa. Gelato on italialaista jäätelöä, jossa on pienempi rasvapitoisuus kuin normaalissa kermajäätelössä.

Professori Valerio Sanguigni on patentoinut reseptin jäätelöön, jonka uskoo mullistavan ihmisten elämän. Patentoitu gelato sisältää aineita, missä on runsaasti antioksidantteja. Antioksidantit ovat yhdisteitä, jotka estävät elimistön hapettumista.

Resepti on salainen, mutta se sisältää Independent-lehden mukaan kookosjauhetta, hasselpähkinää ja vihreän teen uutetta. Kyseiset ainesosat ovat tunnettuja niiden antioksidanttisista ominaisuuksista, jotka auttavat parantamaan sydämen terveyttä ja ennaltaehkäisemään joitain sairauksia.

Miten tutkittiin?

Tutkimukseen osallistuneilta otettiin verinäyte ennen kuin heitä pyydettiin polkemaan kuntopyörällä niin nopeasti kuin he pystyivät. Verikokeet otettiin myös jälkeenpäin. Tutkijat antoivat joillekin osallistujille normaalia jäätelöä ja tutkivat myös sen lumevaikutusta.

Selvisi, että Sanguignin kehittämä gelato paransi osallistujien verenkiertoa huomattavasti, kun taas normaalia jäätelöä syöneillä osallistujilla ei huomattu minkäänlaista muutosta.

Verenkierron parantuessa hapenottokyky paranee, jolloin urheilusuorituksesta tulee vaivattomampi. Hapenottokyky perustuu hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoon ja kaikki voivat lisätä hapenottokykyään liikkumalla riittävästi.

Lähde: Independent

Lue myös: Naispuoliset lenkkeilijät avautuvat järkyttävästä ilmiöstä: "Estää lenkistä nauttimisen"

Kilpailut

Uusimmat