Kuva: Fotolia / YouTube

Facebookissa nouseva trendi: Sydän-emoji kaverin seinälle, yksityisviesti tarkentaa syyn

11.01.2017 17:45 - Senni Loikala - Luettu 2 639 kertaa

Sydän-emojin lähettäminen naispuolisen henkilön Facebook-seinälle on muistutus, miten tärkeää omien rintojen tutkiminen on.

Facebookissa nousee usein pinnalle erilaisia trendejä. Health-sivuston mukaan yksi vanha trendi on jälleen nostanut päätään: Nyt naiset julkaisevat naispuolisten ystäviensä seinällä pelkän sydän-emojin. Päivityksissä ei ole sanoja, vaan pelkkä sydän.

Kun nainen lähettää tutulleen sydän-emojin Facebookissa, on tämä muistutus siitä, miten tärkeää omien rintojensa tutkiminen on. Tarkoituksena on lisätä tietoutta rintasyövästä ja kannustaa naisia tutkimaan itse rintansa, jotta he voisivat varmistua, ettei omissa rinnoissa ole tuntuvia kasvaimia.

Yleensä henkilö, joka lisää sydän-emojin tuttavansa Facebook-seinälle, lähettää tälle lisäksi myös yksityisviestin, jossa kerrotaan sydämen toimivan kannustuksena omien rintojen tutkimiselle. Viestissä kehotetaan myös lähettämään sydän ja yksityisviesti omille ystäville.

(kuva: Fotolia)

Trendiin kuuluu vielä yksi sääntö: Jos miehet kysyvät, mitä pelkän sydämen postaaminen tutun seinälle tarkoittaa, ei heille tule vastata mitään.

Jotkut ovat myös kritisoineet kyseistä Facebook-trendiä. Joidenkin mielestä tiedon levittämistä rintasyövästä ei saisi muuttaa ”pelin” muotoon. Toisten mielestä pelkkä sydän-emoji on myös liian kryptinen, jotta viestin sanoma varmasti avautuisi mahdollisimman monelle.

Toisaalta monet voivat olla myös sitä mieltä, että sydänten julkaiseminen voi kannustaa monia tutkimaan rintansa suuremmalla todennäköisyydellä, kuin ilman muistutusta asiasta.

Lue myös: Tutki rintasi rintasyövän varalta - katso ohjevideo

Lue myös: Nainen, tutkituta itsesi: 5 testiä, joissa tulisi käydä säännöllisesti

Lue myös: Nuku ilman rintaliivejä - vältä rintojen riippuminen helpoilla valinnoilla

Lähde: Health

Suosittelemme

Uusimmat