Kuva: Fotolia

Tarjoilijan ulkonäöllä yllättävä vaikutus tilaukseesi - oletko huomannut?

24.03.2017 16:45 - Senni Loikala

Norjalaistutkimuksen mukaan tilaat todennäköisemmin terveellisiä ruokia ja juomia tarjoilijalta, joka on normaalipainoinen ja hyvinvoivan näköinen.

Ravintolan henkilökunnan ulkonäkö vaikuttaa merkittävästi ruoka- ja juomatilaukseesi, väitetään tuoreessa norjalaistutkimuksessa. Vaikutus on kuitenkin alitajuinen, eli et todennäköisesti anna tarjoilijan olemuksen tietoisesti määrätä syömisiäsi.

Jos tarjoilijalla on kalpea iho, sotkuiset hiukset ja hänellä on tatuointeja, tulet herkemmin tilanneeksi epäterveellisiä herkkuja verrattuna tilanteeseen, jossa kertoisit tilauksesi perinteisen siistiltä ja hyvinvoivalta näyttävälle tarjoilijalle.

- Usein, kun teemme päätöksiä tilauksestamme, vertaamme itseämme muihin varmistaaksemme, ettemme poikkea heistä, sanoo tutkija-professori Anders Gustafsson.

- Kun tapaamme terveeltä näyttävän tai vain hieman ylipainoisen tarjoilijan, pyrimme alitajuisesti seuraamaan samanlaista normistoa ja valitsemme ateriamme sen mukaisesti, Gustafsson toteaa.

Tutkimukseen osallistui sata naista, joille näytettiin videoita kolmesta tarjoilijasta. Yksi tarjoilijoista näytti terveellisesti elävältä, toinen epäterveellisiä elämäntapoja suosivalta ja kolmas oli ylipainoinen. Tutkijat tarkkailivat, mihin kohtaan ruokalistaa naisten katseet osuivat ja seurasivat, millaisia ruokia ja juomia naiset olisivat tilanneet kultakin tarjoilijalta.

Kuulostaako tutkimustulos sinusta liian erikoiselta pitääkseen paikkansa vai voisiko siinä piillä totuuden siemen?

Lue myös: Viiniä maistetaan ravintolassa ennen kuin lasit täytetään kunnolla - tiedätkö syyn?

Lue myös: 8 ravintola-asiakkaan maneeria, joita tarjoilijat vihaavat - katso, tunnistatko itsesi

Lue myös: 10 asiaa, jotka jokainen tarjoilija oppii joskus kantapään kautta

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat