Kuva: Facebook

Turisti kaiversi luontokohteeseen härskin viestin - poistamiseen menee vuosikymmeniä!

20.06.2017 15:45 - Katariina Auvinen

Islantilaiset ovat pöyristyneitä heidän luontokohteensa ja samalla aktiivisen turistinähtävyyden tärvelemisestä.

Islanti on tunnettu luonnonkauniista maisemastaan, mutta nyt yksi turisti on kaivertanut siihen särön. Monet haluavat jättää puumerkkinsä turistikohteisiin, mutta eräs vierailija meni Islannissa hieman pidemmälle. 

Tällä hetkellä vielä tuntematon turisti vieraili kauniilla sammaleen peittämällä kukkulalla Nesjavellirin kylässä. Paikka on suosittu turistikohde, joka sijaitsee lähellä pääkaupunki Reykjavikia. Henkilö oli repinyt sammalta reilulla kädellä pois kukkulalta, muodostaen sanan "Send nudes" eli suomeksi lähetä alastonkuvia. 

Sammaleen kasvaminen on erittäin hidasta, joten tämän "taideteoksen" peittämiseen menee lähes sata vuotta. Näin ollen tulevatkin sukupolvet voivat miettiä katsoessaan sammaleen peittämää kukkulaa, että mitäköhän turisti on oikein ajatellut. 

Kuvan härskistä viestistä jakoi alkujaan turisti- ja luonto-oppaana paikan päällä työskentelevä Gunnar Birgisson. Sammalkukkulalle on kirjoitettu ennenkin sanoja. Oppaan mukaan eräs islantilainen kirjoitti alkujaan nimensä kukkulalle. Siitä villitys on lähtenyt. Lisäksi Birgisson on nähnyt työnsä ohella muutakin huonoa käytöstä turisteilta. 

-Ihmiset luulevat, että kaikki on sallittu Islannissa, mutta ei ole, hän lataa. 

Lue myös: Miten tyhmiä suomalaisturistit voivat olla? Opas paljastaa noloimmat mokat

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat