Kuva: Fotolia

Miten tyhmiä suomalaisturistit voivat olla? Opas paljastaa noloimmat mokat

11.11.2016 19:00 - Reija Saarinen

Myös suomalaiset osaavat valittaa mitä oudoimmista asioista.

Millaisista asioista suomalaiset lomailijat yleensä valittavat? Siitä ottivat selvää Radio Novan illan Oku Luukkainen ja Esko Eerikäinen, jotka saivat langan päähän Matkaoppaat-sarjasta tutun Terhi Alanyan.

Alanyalla on vuosien kokemus matkaoppaan työstä ja siksi myös hurja määrä mielenkiintoisia tarinoita meistä lomailevista suomalaisista. Hänen mukaansa toisinaan ihmiset laukomat valitukset ovat sellaisia, että niihin on vaikea keksiä mitään sanottavaa.

- Tänä syksynä Turkissa yksi asiakas pisti ihan virallisen valituksen siitä, että Turkissa oli liikaa turkkilaisia. Hän oli siis tuohtunut siitä, että turkkilaiset lomailivat. Näiden lomailevien turkkilaisten, kun olisi pitänyt olla töissä ja palvelemassa tätä matkailijaa, Alanya naurahtaa.

Tämän lisäksi valituksia on Turkissa sadellut myös lipusta, jonka punainen väri on ollut omiaan aiheuttamaan jopa traumoja.

- Pari vuotta sitten oli sellainen tapahtuma, että valitettiin siitä, että Turkin lippu on punainen. Turkissaha siis lippusäännöt ovat huomattavasti vapaammat kuin Suomessa ja käytännössä Turkissa onkin liputuspäivä joka päivä. Tämän henkilön lapsi oli siis traumatisoitunut siitä, että näitä punaisia lippuja oli liikaa.

Tämän lisäksi Alanyaa on yritetty saada muuttamaan ihan liikennesääntöjäkin, jotta matkailijalla vain olisi paremmat oltavat.

- Viime talvena Thaimassa kysyttiin, että eikö Phuketissa voisi vaihtaa liikenteen oikealle kaistalle, kun turisti menee siellä muuten ihan sekaisin.

- Kerran myös eräs nainen ihmetteli sitä, että All Inclusive -pakettiin eivät kuuluneet terveyssiteet. Minä sitten tarjosin ne hänelle, Alanya naurahtaa.

Lue myös: Lähdössä lomamatkalle perheen voimin? 10 vinkkiä sujuvampaan reissuun

Lue myös: Huono matkaseura voi pilata loman - 10 erilaista lomailijaa

Radio Novan Ilta ma-to 18-22.

Kilpailut

Uusimmat