Kuva: Fotolia

Outo rusketusvinkki leviää maailmalla: Innokkaimmat kokeilevat, vaikka asiantuntijat tyrmäävät

24.06.2017 14:15 - Tiina Svensk

Joskus täydellisen rusketuksen havittelu voi mennä äärimmäisyyksiin.

Vaikka aurinko ei olisikaan vielä hellinyt suomalaisia, on maailmalla päästy nauttimaan jo todellisista rantakeleistä. Monet havittelevatkin itselleen kauniin ruskettunutta ihoa, ja haluavatkin näkyviä tuloksia mahdollisimman nopeasti. Metro-sivusto uutisoikin erikoisesta trendistä, joka on levinnyt maailmalla auringonottajien keskuudessa - huolimatta haitallisuudestaan.

Coca-colaa käytetään itseruskettavana

Itseruskettavat vartalovoiteet ovat varmasti monille tuttu tuote, mutta tällä kertaa innokkaimmat auringonpalvojat ovat löytäneet rusketusta edistäväksi aineekseen elintarvikkeen: Metron mukaan monet käyttävät Coca-colaa itseruskettavana, sillä kokeilujen perusteella se nopeuttaa ruskettumisprosessia ja saa iholle täydellisen ruskean lopputuloksen.

Miten juomaa sitten käytetään rusketuksen apuna? Yksinkertaisesti hieromalla sitä omalle iholleen aurinkovoiteen tai -öljyn tavoin ennen kuin suuntaa ulos palvomaan aurinkoa.

Ihotautilääkärit tyrmäävät trendin

Kannattaako Coca-colaa sitten varata aurinkoisille päiville, kun ne koittavat? Ihotautilääkärit tyrmäävät trendin Metron haastattelussa kovin sanankääntein:

- Joskus en voi ymmärtää, kuinka typerät asiat leviävätkään Internetissä, kuittaa myös kosmetologi Andy Millward.

Millwardin mukaan virkistysjuoman levittäminen kasvoille ja iholleen on erittäin haitallista, sillä se on todella hapanta. Happamuuden vuoksi myös juomalla valellun ihon altistaminen UV-säteilylle on entistä haitallisempaa.

- Jotkut ihmiset käyttävät kokista korujen puhdistamiseen, Millward valoittaa haastattelussaan aineen happamuutta.

Lue myös: Haluatko kauniin rusketuksen? Voit saada sen syömällä oikein

Lue myös: Myytti: Poistaako ihokarvojen poisto rusketuksen?

Lue myös: 5 kynsilakkasävyä, jotka korostavat upeasti rusketusta

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat