Kuva: Fotolia

Rakastatko kirpputoreilla kiertelyä? Listasimme asiat, joita ei ikinä kannata ostaa

12.08.2017 20:15 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi pehmolelujen tai kenkien ostaminen käytettynä ei kannata.

Kirpputoreilta voi löytyä erinomaisia löytöjä ja aarteita. Monet rakastavat etsiä kirpputoreilta joko vaatteita tai vastaavasti antiikkia. Insider-julkaisu listasi ne asiat, joita kirpputoreilta ei kannata ikinä ostaa. 

1. Lasten turvavälineet
Esimerkiksi lasten turvaistuimia tai -kaukaloita ei kannata ostaa kirpputoreilta. Vaikka esine vaikuttaisi päällisin puolin aivan ehjältä, et voi varmasti tietää onko siihen kohdistunut iskua. Tällöin et voi varmistua siitä, että esine olisi aivan turvallinen. Niin lasten kuin aikuisten kypäriin pätee myös sama sääntö. 

2. Sähkölaitteet
Kaikki sähköiset laitteet kannattaa testata ennen ostopäätöstä, jotta tiedät niiden toimivan juuri oikein. Vanhat sähkölaitteet saattavat olla myös vaarallisia vanhan tekniikan takia, joten laitteen ostamista kannattaa harkita tarkoin.

3. Pehmolelut
Kirpputoreilta ei kannata ostaa pehmoleluja, koska ne keräävät itseensä helposti hometta ja bakteereja. 

4. Alusasuja
Kirpputoreilla näkee hyvin usein myytävän esimerkiksi rintaliivejä tai muotoilevia alusasuja. Näitä vaatekappaleita ei kuitenkaan kannata ostaa käytettynä. Vaikka rintaliivit olisivatkin omaa kokoasi, ovat ne jo muotoutuneet edellisen omistajan muotojen mukaan. 

5. Sadeasuja 
Sadetakit tai vastaavasti kumisaappaat eivät ole tehty kestämään ikuisesti. Jos löydät sadeasuja kirpputorilta, monesti niitä on jo käytetty pidemmän aikaa. Sadeasut vahingoittuvat myös helposti, jos ne on kerrankin pesty pesukoneessa. 

6. Kengät
Hillitse himosi, jos löydät alennuksesta ihanat kengät. Käytetyissä kengissä voi muhia bakteereja. Ne voivat tartuttaa helposti kantajaansa sieni-infektion, jos edellisellä käyttäjällä on sellainen ollut. Kengät ovat myös muotoutuneet jo edellisen omistajan jalkaan. 

Lue myös: Suomalaisen Kaisan mitta täyttyi suositusta Facebook-trendistä - osuva kirjoitus leviää

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat