Kuva: Getty Images

Netissä levitetään kuvia miesurheilijoiden etumusten pullotuksista - raivo repesi

12.02.2018 17:00 - Iiro Myllymäki

Nettikommentoijien mielestä kuvien levittäminen esineellistää miehiä.

Talviolympialaiset ovat täydessä vauhdissa, ja kilpailut ovat nyt kaikkien huulilla. Nyt olympialaisista on noussut hieman erikoisempi keskustelunaihe, joka ei liity itse urheiluun, vaan urheilijoiden tiukkoihin kilpa-asuihin.

Muun muassa suuret nettijulkaisut Buzzfeed ja Cosmopolitan ovat julkaisseet sivuillaan kuvasarjan ohjaskelkkailussa kilpailevien miesten etumusten pullotuksista. Kyseiseen urheilulajiin kuuluvat ihoa myötäilevät asut, jotka luonnollisesti myötäilevät vartalon muotoja myös haarojen kohdalta.

Buzzfeed jakoi juttunsa Twitterissä saatesanoilla, joissa kirjoitettiin näiden pullotusten ”ansaitsevan kultamitalin”. Muun muassa tämän Twitter-päivityksen alla on nyt käynnissä kiivas keskustelu tällaisten kuvien levittämisen oikeellisuudesta. Monien mielestä toiminta on urheilijoita alentavaa ja miehiä esineellistävää. Kommentoijien joukossa on sekä naisia että miehiä.

”Jos vastustatte kiivaasti naisten esineellistämistä, tämän pitäisi päteä myös miehiin”, on yksi kommentoinut.

”Tämä ei ole hyväksyttävää, ei lainkaan. Niin epäkunnioittavaa näitä urheilijoita kohtaan. Myös miehet ansaitsevat kunnioitusta”, on eräs kirjoittanut.

Nämä urheilijat eivät omistaneet elämäänsä lajilleen ja lähteneet edustamaan maataan vain esitelläkseen etumustaan”, on myös kommentoitu.

Lue myös: Taitoluistelijaparin koreografia liian kiihkeä olympialaisiin? Yksi nosto oli monelle liikaa

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat