Kuva: Getty Images

#MeToo:n johtohahmo tyynnyttelee uusinta ahdistelukohua, jossa tekijä on nainen - somessa leimahti

21.08.2018 17:00 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Näyttelijä Rose McGowan pyytää ihmisiä "olemaan hellävaraisia"

Maanantaina uutisoitiin, että näyttelijä Asia Argentoa, 42, syytetään alaikäisen seksuaalisesta ahdistelusta. New York Timesin haltuunsa saamien dokumenttien mukaan Argento olisi käyttänyt näyttelijä Jimmy Bennettiä seksuaalisesti hyväksi vuonna 2013 hotellihuoneessaan, kun Argento oli 37-vuotias ja Bennett 17-vuotias. Kaliforniassa suojaikäraja on 18. Dokumenttien mukaan Argento maksoi Bennettille noin 330 000 euroa, jotta tämä ei haastaisi häntä oikeuteen. Jimmy Bennett on nyt 22-vuotias eikä toistaiseksi ole kommentoinut tapausta julkisesti.

Asia Argento on profiloitunut yhtenä #MeToo-liikkeen johtohahmoista. Nainen on itse syyttänyt elokuvamoguli Harvey Weinsteinin raiskanneen hänet, ja hän on puhunut aktiivisesti seksuaalista väkivaltaa kohdanneiden naisten puolesta. Toinen keskeinen #MeToo-vaikuttaja, näyttelijä Rose McGowan, on ottanut Twitterissä kantaa Argentoa kohtaan suunnattuihin syytöksiin.

”Tutustuin Asia Argentoon kymmenen kuukautta sitten. Meitä yhdisti tuska siitä, että Harvey Weinstein on raiskannut meidät. Sydämeni on murtunut. Jatkan työtäni [seksuaalisen väkivallan] uhrien puolesta kaikkialla”, McGowan twiittasi.

Muutama tunti ensimmäisen twiitin jälkeen McGowan kirjoitti uuden päivityksen, jonka sävy on sovitteleva.

”Kukaan meistä ei tiedä totuutta tilanteesta, ja lisätietoja paljastuu varmasti. Olkaa hellävaraisia”, nainen kirjoitti.

Rose McGowanin päivitykset ovat keränneet tuhansia kommentteja. Monissa kommenteissa ihmetellään, miten seksuaalista väkivaltaa näkyvästi vastustanut McGowan vaikuttaa vähättelevän Argenton tapausta.

’Olkaa hellävaraisia’? Miksi? Siksikö että hän on nainen ja ystäväsi? Kommenttisi ovat täysin ristiriidassa sen kanssa, mitä #MeToo edustaa. Kaksinaismoralismi on huipussaan”, kommentoi yksi.

Asia Argento (kuva: Getty Images)

”Kohtelemme tätä naista [Argentoa] ja hänen tukijoitaan samalla tavalla kuin muitakin. Hän on seksuaalinen peto. Kaverisi maksoi pojalle melkein 400 000 dollaria, jotta poika olisi hiljaa. Koska uhri ei ole nainen, onko hän jotenkin vähemmän uskottava? Kannatan #MeToo:ta, mutta en kannata sinua enkä Asiaa”, on toinen kirjoittanut.

”#MeToo on heti janoamassa verta, kun miestä syytetään ilman näyttöä seksuaalisesta väkivallasta, mutta pyytää kohteliaisuutta ja todisteita heti, kun nainen on syytettynä. Se siitä uhrien kuulemisesta ja uskomisesta”, on myös kirjoitettu.

Monet ovat kaivaneet esiin McGowanin aiemman twiitin, jossa hän on painottanut sitä, miten ahdistelusta kertoneita tulee uskoa ja ahdistelijat pitää tuomita.

Myös Harvey Weinsteinin asianajaja Ben Brafman on syyttänyt Asia Argentoa ”hämmästyttävästä tekopyhyydestä” uusien syytösten tultua julki. Hän nostaa tiedotteessa esiin myös sen, että Argenton kerrotaan maksaneensa Bennettin hiljaiseksi samoihin aikoihin kuin Argento alkoi syyttää Weinsteinia raiskauksesta.

Los Angelesin piirikunnan seriffi on nyt alkanut selvittää Asia Argenton ja Jimmy Bennettin tapausta.

Lue myös: Anthony Bourdainin tyttöystävästä paljastui karu uutinen - syytetään lapsitähden ahdistelusta

Lähteet: Variety, Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat