Kuva: Shutterstock

Kouritko rintojasi tiedostamattasi? Ilmiön taustalla alitajuntainen rentoutumiskeino

15.11.2019 13:15 - Milena Raappana

Cosmopolitanin kyselyn mukaan suurin osa naisista yhtäkkiä huomaa pitelevänsä rintojaan käsissään. Sen lisäksi, että se on monen mielestä mukavaa, se myös laukaisee stressiä.

Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa rentoudut sohvalla loikoillen, katselet suosikkisarjaasi ja yhtäkkiä tajuat piteleväsi joko toista tai molempia rintojasi käsissäsi?

Cosmopolitan teetti Twitterissä kyselyn aiheesta, johon vastasi 2327 henkilöä. 91 prosenttia vastaajista kertoi joskus rennosti ottavansa rintansa kouriinsa, kun taas yhdeksän prosenttia vastasi kieltävästi. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Cosmopolitan jatkoi kyselyä kysymällä syitä, miksi ihmiset pitelevät omia rintojaan käsissään. Suurin osa kertoi sen olevan lohduttavaa ja mukavaa. Loput vastasivat sen luovan voimakkaan tunteen ja osalle syy oli kylmyys tai pelokas olo. 

Ilmiön taustalla on kuitenkin myös muutakin kuin lämmön ja pehmeyden tunteminen kädessä. Kliinisen psykologian tohtori Meghan Jablonski sanoo, että rintojen puristelu ja pitäminen kädessä stimuloi hermoja, jotka saavat aivolisäkkeen tuottamaan hyvänmielen hormoni oksitosiinia. Rinnan pitely voi siis olla samanlainen rentoutumisen keino kuin viinilasillisen nauttiminen tai halailu. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kehonkieleen erikoistunut Blanca Cobb sanoo, että vetovoima rintavarustusta kohtaan on täysin luonnollista. Ensinnäkin ne ovat helposti käsien ulottuvilla ja kun kätemme ovat rentona ne luovat kuppimaisen muodon, joka istuu hyvin rintoihin. 

Rintakehä on myös alue, johon kasautuu paljon stressiä ja ahdistusta. Senpä takia rintojen koskettelu auttaa vapauttamaan negatiivisia tunteita ja edesauttaa rentoutumista. 

Lue myös: Naisten rintojen koosta löytyi yhteys liikuntatottumuksiin - päteekö kohdallasi?

Lue myös: Rinnat kertovat paljon terveydestä: Oudot kivut, herkkyys ja epäpuhtaudet kannattaa ottaa vakavasti

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat