Kuva: Youtube

Vegaanina tunnetuksi tullut somevaikuttaja söi 30 päivää pelkkää lihaa - seuraajat kohahtivat

09.12.2019 18:15 - Iiro Myllymäki

Entinen vegaani Alyse Parker kertoo YouTube-videolla, millaisia terveyshyötyjä hän koki äärimmäisestä ruokakokeilustaan.

Lifestyle-vaikuttaja Alyse Parker kokeili, miltä tuntuisi siirtyä vegaaniruokavaliosta pelkän lihan syömiseen kokonaisen kuukauden ajaksi. Nainen päätti haastaa itsensä ja syödä ainoastaan eläinperäisiä tuotteita, kalaa, kananmunia ja tiettyjä maitotuotteita. Näin ollen esimerkiksi hedelmät ja vihannekset olivat naisella pannassa kuukauden ajan. Naisen kokeilu on herättänyt voimakkaita mielipiteitä hänen seuraajiensa keskuudessa.

Parkerilla on tapana YouTube-kanavallaan kuvata erinäisiä kokeiluja. Hän on tähän mennessä esimerkiksi elänyt vuoden käyttämättä deodoranttia, ollut kuukauden käyttämättä shampoota ja kolme vuotta meikkaamatta ja ajelematta kainalokarvoja. Naisen uusin ruokavaliokokeilu saattaa olla hänen kiistanalaisin kokeilunsa tähän asti.

Alyse Parker oli ennen kokeilua ollut vegaani neljän ja puolen vuoden ajan, mutta viimeisimmän vuoden aikana hän oli alkanut ottaa lihaa mukaan ruokavalioonsa. Välillä suurin osa hänen ruokavaliostaan perustuikin eläinperäisiin tuotteisiin. Hänellä kuitenkin oli suuret ennakkoluulot pelkkiä eläinperäisiä tuotteita sisältävästä ruokavaliosta ennen kokeilua.

Siinä ei ollut mielestäni mitään järkeä. Se kuulosti mielestäni aivan todella naurettavalta”, nainen kirjoittaa Instagramissa.

View this post on Instagram

By this point, you probably know that I looove trying new things, running little experiments, and diving into challenges of all sorts.⁣ ⁣ Some of the experiments I have run in the past...👩🏼‍🔬⁣ - 30 days without shampoo⁣ - 1 year without deodorant ⁣ - 21 days of only fruit juice⁣ - 30 days without social media⁣ - 3 YEARS of not shaving my armpits, not wearing makeup, not using heat on my hair.. Etc. etc. you get da point 👌🏽⁣ ⁣ Yehhh — some may call me crazy.. 🤪⁣ ⁣ But I’m a firm believer in experiencing things first hand + getting a real feel for what something is all about before I form a personal opinion on it.🤓😉⁣ ⁣ The Carnivore Diet first came into my awareness when a close friend shared with me all of the benefits that he was experiencing by eating this way. ⁣ ⁣ Coming from being vegan 4.5 years, I was hellla resistant to the concept of eating ONLY animal foods (aka only meat, seafood, + eggs)⁣ ⁣ I didn’t make ANY sense to me. It actually sounded pretty f*cking ridiculous. 😂⁣ ⁣ But oddly enough, I started to hear story after story from my fellow vegan friends jumping ship, testing out the carnivore diet and experiencing amazing health transformations.⁣ ⁣ I was so confused.🤨🤔⁣ ⁣ But I had my own fair share of health struggles and eventually reached a breaking point where I was willing to try anything to function properly again. ⁣ ⁣ With an online community of 800,000 people ~ many of which were primarily showing up for my vegan related content... I was a bit conflicted to say the least. ⁣ ⁣ But I knew I needed to make decisions based on what was in the best interest for my health.⁣ ⁣ I swallowed my pride + decided I’d give it a shot. Full onnn carnivore. I woke up the next morning feeling more mentally clear, focused, wholesome, and healthy than I had felt in years.⁣ ⁣ God bless. ⁣ But also, WTF?⁣ My vegan identity crumbled immediately. ⁣ ⁣ This past year of my life has been a journey of remembering who I am separate from what I eat. 🤯⁣ ⁣ In hopes of challenging others to step out of their current perspective ~ I documented my newest challenge of eating only meat for 30 days.⁣ ⁣ Video launches next week. ⁣ Who’s ready? Comment 🌈 below!

A post shared by ALYSE PARKER ⚡️ Life Coach (@alyse) on

Nainen kuitenkin kuuli ystäviltään tällaisen ruokavalion aikaansaamista terveyshyödyistä, joten päätti itsekin kokeilla. Luonnollisesti nainen päätti jakaa prosessinsa yli 700 000 YouTube-tilaajalleen, jotka olivat ehtineet tottua naisen kanavallaan jakamaan vegaanisisältöön. Parker kertoo, että hän tunsi heti ensimmäisen kokeilupäivän jälkeen olevansa keskittyneempi ja terveempi.

”Mietin, että mitä helvettiä. Vegaani-identiteettini mureni välittömästi”, Parker kirjoittaa.

Alyse Parker kertoo YouTube-videollaan, että vegaanina hän lähti liikaa rakentamaan identiteettiään syömisensä varaan ja hukkasi aidon avomielisyyden. Voit katsoa naisen koko videon alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Voimakasta kommentointia

Kokeilun päätyttyä Parker summaa, että kuukauden ruokavaliokokeilu sujui häneltä yllättävänkin helposti. Hän ei kohdannut ongelmia edes ruoansulatuksessaan.

- Itse asiassa ruoansulatukseni toimi paljon paremmin kuin silloin, kun olin vegaani, Parker kertoo videollaan.

Fyysisistä muutoksista nainen mainitsee sen, että hänen painonsa putosi noin kilon kuukauden aikana ja hänellä oli enemmän voimaa salitreenissä. Hän koki, että hänellä oli tasaisempi energiataso kuukauden aikana ja keskittyneempi olo kuin ennen. 

Parker ottaa videollaan esiin lihan tehotuotannon haitat ja suositteleekin seuraajiaan syömään eettisesti ja terveellisesti tuotettua lihaa ja lähitilojen antimia.

Alyse Parker ei aio jatkaa 100-prosenttisella liharuokavaliolla, mutta aikoo syödä suurimmaksi osaksi eläinperäistä ruokaa jatkossakin. Somevaikuttajan kokeilu on kerännyt paljon kiivasta kommentointia. Kokeilua luotaavalla YouTube-videolla on huomattavasti enemmän alapeukutuksia kuin tykkäyksiä.

”Miten voit mennä vegaaniudesta siihen, että syöt pelkkää lihaa? Etkö välitä eläimistä enää?” kysyy yksi.

”Se, että eläimiä kasvatetaan inhimillisesti ei tarkoita sitä, että ne teurastettaisiin inhimillisesti”, kommentoi toinen.

Minun on pakko lakata seuraamasta sinua. Olen niin pettynyt. Ruoka on muutakin kuin elämäntyyli. Se voi olla tapa osoittaa kunnioitusta elämää kohtaan. Valitse myötätunto”, on myös kommentoitu.

Osa kommentoijista on kuitenkin kiitellyt Alyse Parkeria tämän kokeilunhalusta ja halusta ymmärtää eri ihmisten kantoja.

”Inspiroit minua siihen, että muiden mielipiteistä huolimatta pitää olla uskollinen itselleen”, on kommentoitu Instagramissa.

”Parasta, mitä voimme tehdä, on kokeilla eri asioita, jotta tajuamme, mikä meille toimii parhaiten. En malta odottaa, että näen lisää videoita lihansyönnistäsi”, on myös kirjoitettu.

Lue myös: Anna Abreu on nykyään kasvissyöjä - "Tuntuisi ällöltä ajatukselta laittaa liha suuhun"

Lue myös: Meghan ja Harry saattavat kasvattaa vauva Archiesta vegaanin - kuningattarella vahva mielipide

Lähde: Metro.co.uk

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat