Kuva: Instagram @britneysumell

"Onko ok olla kertomatta, että on trans?" - suomalaistubettajan mielipide sai fanien hyväksynnän

21.01.2020 12:15 - Milena Raappana

Suomalainen sometähti Britney Sumell pohti videolla transsukupuolisuudesta kertomista deittikumppanille. Aihe videolle syntyi viimeviikkoisesta Nikkie de Jagerin paljastuksesta.

Viime viikolla meikkitaiteilija ja sometähti Nikkie de Jager, 25, kertoi YouTube-videolla olevansa transnainen. Meikkiguru paljasti, että uutisen taustalla oli kiristystä. 

Hän oli aloittanut sukupuolenkorjausprosessin jo 14-vuotiaana ja sai sen päätökseen viisi vuotta myöhemmin. Videolla Nikkie myös kertoi, ettei ollut kertonut kumppanilleen olevansa transsukupuolinen ennen kuin suhde oli vakaalla pohjalla. 

Uutinen toimi katapulttina suomalaistubettaja ja sometähti Britney Sumellin videolle, jossa hän pohtii, onko transsukupuolisuudesta kertomatta jättäminen soveliasta. 

Sumell käy läpi erilaisia skenaarioita, joista ensimmäiseen hänellä on selkeä vastaus. 

- Oletetaan, että olet transnainen, jolla on penis. Niin totta kai sinun pitää kertoa siitä. Se tulee ilmi aika nopeasti. Tai riippuu tietenkin, kuinka monien treffien jälkeen hyppäät sänkyyn, Sumell selittää videolla. 

Jos pävitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sumell kertoo, että voisi käydä parilla treffeillä ennen kuin kertoisi olevansa transsukupuolinen. Hän perustelee päätöstä ennakkoluuloilla.

- Haluaisin, että se pääsisi tutustumaan minuun ja persoonaani, ettei sillä olisi ainoa asia, mihin se voi tarttua, että olen transsukupuolinen.

Toisessa skenaariossa Sumell pohtii irtosuhteita ja transsukupuolisuudesta kertomista, jos on käynyt genitaalikirurgin pakeilla. Hänen mielestään tässä tapauksessa aiheesta ei tarvitsisi mainita.

Syvemmässä suhteessa pohdinta kuitenkin monimutkaistuu hieman. Sumell kertoo jutteelleensa ystäviensä kanssa siitä, että aina vakavamman suhteen alussa pitäisi ainakin kertoa, ettei voi saada biologisia lapsia. 

Hän myös pohtii erilaisten ulkonäköseikkojen vaikutuksia deittailuun ja ymmärtää, jos joku ei halua deittailla transnaisen kanssa sen takia, että hänellä penis tai jokin muu ulkonäössä ei ole omaan makuun. 

Sumellin mielestä on kuitenkin hieman ahdasmielistä, jos deittikumppani ei ole mistään ulkoisista seikoista huomannut toisen olevan transsukupuolinen ja tiedon tullessa ilmi kieltäytyy tutustumasta syvemmin. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sumell sanoo, että potisi huonoa omatuntoa Nikkien tilanteessa, jossa sukupuoli on korjattu genitaaleja myöden ja deittikumppani ei tietäisi transsukupuolisuudesta. Hän ei kuitenkaan tuomitse heitä, jotka ovat näin päättäneet tehdä. 

- Deittailuelämä ei muutenkaan ole yhtään kenellekkään helppoa, niin transnaisena deittaileminen... well that's the whole new fucking story (suom. no se täysin eri tarina), Sumell sanoo. 

Hän kertoo esimerkin Tinderistä, jossa transsukupuolisena on vaikea löytää deittikumppania, joka olisi aidosti kiinnostunut persoonasta sukupuoli-identiteetin sijaan. 

- Tästä alkaa v*tunmoinen vuosisadan homma selvittää, onko se ihminen sellainen, joka haluaa olla kanssasi vain, koska olet transsukupuolinen. Vai onko se oikeasti ihminen, jolla ei ole minkäänlaista fetissiä tai kiinnostusta sen takia, että olet trans. Ja onko se oikeasti ihminen, joka osaa asettaa sinut samalle viivalle muiden naisten kanssa ja et ole mikään olio siltä väliltä, Sumell kuvailee. 

YouTuben trendauslistalle nousseen ja noin 15 500 katselukertaa jutun kirjoittamishetkellä keränneen videon kommenteissa tubettajan seuraajat ovat suurimmaksi osaksi samaa mieltä. 

"Tosi hyvä ja informatiivinen video tärkeällä sanomalla. Vaikka ei olekaan itselle ajankohtainen aihe, mutta muutama trans ystäväpiirissä, niin oppii, mitä he joutuvat käymään läpi", kirjoitti eräs käyttäjä.

Voit katsoa Sumellin videon alta. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Transsukupuolinen mallikaunotar on häikäisevä näky - tekee jälleen historiaa

Lue myös: Victoria's Secret palkkasi ensimmäisen transsukupuolisen mallinsa - "Vau vihdoinkin!"

Lue myös: Transsukupuoliseen tyttöön ihastuneen pojan kaunis kirjoitus: "En ole ollut näin hulluna keneenkään"

Kilpailut

Uusimmat