Kuva: Shutterstock

Pinterest esti koronavirukseen liittyvät hakutulokset - ymmärrätkö syyn?

16.03.2020 17:45 - Milena Raappana

Pinterestissä esimerkiksi "koronavirus"-hakutulos tuo käyttäjälle erillisen ilmoitussivun, jossa ohjataan etsimään tietoa terveyspalveluiden tarjoajilta.

Samalla kun muut mediat ja sosiaalisen median alustat täyttyvät koronaviruksesta kertovista sisällöistä, Pinterest estää käyttäjiltään suurimman osan pandemiaan liittyvästä sisällöstä. 

Buzzfeed News -julkaisu uutisoi, että kaikki, jotka etsivät somepalvelusta sisältöä hakusanoilla "koronavirus" tai "COVID-19", siirretään erilliselle ilmoitussivulle, jossa kerrotaan "harhaanjohtavan tai haitallisen lääketieteellisen tiedon" rikkovan Pinterestin sääntöjä. 

"Tähän aiheeseen liittyvät Pin-lisäykset rikkovat usein tätä sääntöä. Pinterest saattaa joissakin tapauksissa jättää näyttämättä kaikki aiheeseen liittyvät hakutulokset", ilmoituksessa kerrotaan ja pyydetään ilmoittamaan sääntöjä rikkovasta sisällöstä, jos sellaiseen törmää.

"Jos etsit lääketieteellisiä neuvoja, ota yhteytettä terveydenhuoltopalveluiden tarjoajaan", ilmoitus päättyy. 

(kuva: Pinterest)

Pinterestin käyttösäännöissä kerrotaan, "etteivät he salli neuvoja, joilla on välitön ja vahingollinen vaikutus Pinterestin käyttäjän terveyteen tai julkiseen turvallisuuteen. Tähän sisältyy valheellisten parannuskeinojen promoaminen väliaikaiseen tai krooniseen sairauteen ja rokotusten vastaiset neuvot."

Somealustan edustaja kertoi Buzzfeed Newsin haastattelussa, että he estivät koronavirukseen liittyvät hakuvaihtoehdot ja sisällöt tammikuussa virheellisen tiedon takia ja loivat kustomoidut hakutulokset helmikuussa. 

- Tavoitteena on yhdistää Pinterestin käyttäjä faktoihin ja murtaa valheellinen tieto WHO:n asiantuntijoiden tiedolla, edustaja kuvaili.

Kuitenkaan kaikki koronavirukseen liittyvä sisältö ei ole kiellettyä. Alustalta löytyy muun muassa pandemiaan valmistautumiseen liittyviä vinkkejä ja eristäytymiseen suunnattuja päiväkirjoja, joita voi täyttää taudin jyllätessä. Myös muodikkaat hengityssuojat ovat sisältöä, joka sallitaan sivustolla. 

Buzzfeed News kuitenkin huomasi, että monet mainostajat yrittävät kaupata hengityssuojia ja tehdä pandemialla voittoa. Tämä ei myöskään ole sallittua Pinterestin mukaan ja he ovatkin yrittäneet poistaa mainoksia sivuiltaan. 

Pinterestin käyttäjäsäännöt tiukentuivat terveyteen liittyvän tiedon osalta vuonna 2017, kun rokotusten vastainen tieto alkoi levitä. Tämän vuoden tammikuussa somepalvelu ilmoitti, että se myös rajoittaa Yhdysvaltojen vaaleihin liittyvän virheellisen tiedon leviämistä. 

Lue myös: Koronaepidemia lisää myös virheellisen tiedon leviämistä: Kohteeksi joutunut jo Harry Potter -tähti

Lue myös: Koronavirus näkyy myös aikuisviihdeteollisuudessa - Italiassa sisältöä tarjotaan ilmaiseksi

Lähde: Buzzfeed News

Kilpailut

Uusimmat