Kuva: Shutterstock

Nelikorvainen Midas-kissa on noussut someilmiöksi - hetkessä kymmeniä tuhansia seuraajia

16.11.2021 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Midas oli yksi orpokissan synnyttämistä pennuista, joka tarvitsi kiireellisesti kotia. Lopulta se löysikin itselleen perheen.

Neljän kuukauden ikäinen Midas-kissa on noussut hetkessä someilmiöksi, sillä eläimen Instagram-sivu on kerännyt noin kuukaudessa yli 37 000 seuraajaa.

Midas on leikkisä ja hellyyttävä pentu, mutta sillä on erikoinen ominaisuus. Kissalla on nimittäin neljä korvaa, kaksi suurempaa ja kaksi pienempää. Midas oli yksi orpokissan synnyttämistä pennuista, joka tarvitsi kiireellisesti kotia.

Lemmikinomistaja Canis Dosemeci ihastui heti Midakseen ja päätti antaa tälle perheen.

- Hän on todella leikkisä ja ystävällinen kissa. Hän nukkuu päivät ja pysyy hereillä yöt. Varsinkin lankakerät ovat hänen suosikkejaan - hän varastaa niitä ja piilottaa eri puolille kotia, Dosemeci kertoi Daily Mail -julkaisun haastattelussa. 

Instagramissa Midas on kerännyt satoja kehuja.

"Hän on niin ihana"

"Rakastan Midasta!"

"Ihanan erikoinen yksilö! Seuraan mielelläni hänen seikkailujaan."

 Näet kuvan kissasta alta tai tästä. 

Suomen eläinsuojelulla Sey:llä on käynnissä #kissakriisi-kampanja, jonka kautta halutaan auttaa kodittomia kissoja ja valistaa ihmisiä järkyttävästä luvusta. Yhdistyksen toiminnanjohtajan Maria Lindqvistin mukaan yksi syy kissakriisiin on siinä, että kissat eivät koe samanlaista arvostusta kuin esimerkiksi koirat.

- Kissakriisin perussyy on siinä, että kissojen annetaan kulkea vapaana luonnossa ja lisääntyä ilman kontrollia. Tämän seurauksena syntyy paljon pentuja, jotka jäävät luontoon ja heitteille, Lindqvist kertoi vastikään Voice.fi:n haastattelussa

- Pohjimmiltaan kyseessä on kissojen arvostuksen puute, sillä ne nähdään puolivilleinä olentoina, jotka pitävät itsestään huolta eikä niiden jälkeläisistä tarvitse välittää. Jos koiria syntyisi pelloille ja lumihankeen, niin eihän sitä kukaan sietäisi, Lindqvist jatkoisuomen.

Voit lukea koko haastattelun täältä. 

Lue myös: Yli 20 000 kissaa jää Suomessa vuosittain heitteille - "Kyseessä on arvostuksen puute"

Lue myös: Koiralta löytyi iljettävä kielimato ensimmäistä kertaa Suomessa - voi tarttua myös ihmiseen

Lähde: Unilad

Kilpailut

Uusimmat