Kuva: Shutterstock

Foreca: Myrsky kolkuttelee ovella ja pakkasennätykset rikkoutuvat

28.10.2022 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ilma alkaa olla jo hyvin syksyinen.

Viikonloppuna ulkoilukelit saattavat monin paikoin olla kiven alla, sillä syysmyräkkä saapuu Forecan mukaan Suomeen.

Voimakkaimpia tuulet ovat idässä ja pohjoisessa, missä ne voivat yltyä jopa myrskylukemiin. Voimakkaan tuulista ja sateista säätä on kuitenkin odotettavissa kautta maan. Sään aiheuttamat sähkökatkokaan eivät ole poissuljettuja.

- Odotettavissa on runsaita sateita ja voimakkaita tuulia koko maahan lauantain ja sunnuntain välillä. Myräkkä voi aiheuttaa esimerkiksi paikallisia sähkökatkoja lähinnä yksittäisten kaatuneiden puiden takia, kertoo Forecan meteorologi Joonas Koskela.

Foreca kertoo, että tämän syksyn pakkasennätys rikkoutui jälleen ja se on nyt -14,4 astetta mitattuna Kittilän lentoasemalla, Lapissa. Siten osassa maata sateet voivat tulla myös lumena. Lapissa lunta voi kertyä jopa 10 senttimetriä.

- Lännestä leviää meille runsaita sateita. Suuressa osassa maata sade tulee vetenä, mutta Pohjois- ja Keski-Lapissa sateen olomuoto on lumisempi. Pohjois- ja Itä-Lapissa lunta kertynee 5–10 senttimetriä. Pohjois-Pohjanmaalla sekä Etelä-Lapissa sademäärä voi nousta paikoin yli 15 millimetriin. Länsirannikolla ja etelässäkin voi paikallisesti sataa yli 10 millimetriä, Koskela ennustaa.

Lue myös: Talvirenkaiden ominaisuus voi yllättää - Autoliitto muistuttaa, että pelkkä renkaanvaihto ei riitä

Lähteet: Foreca, Foreca

Kilpailut

Uusimmat