Kuva: Shutterstock

Foreca: Myrsky iskee tänä iltana - päivässä voi sataa enemmän kuin viikoissa

03.10.2023 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Myrsky riehuu erityisesti tiistain ja keskiviikon välisen yön aikana.

Syysmyrsky tulee riepottelemaan Suomen etelä- ja keski-osia.

Tiistai-illan ja keskiviikon vastaisen yön aikana myös sademäärät kasvavat nopeasti. Aivan pienestä tihkusta ei ole kyse, sillä Forecan ennusteen mukaan yön aikana satava määrä voi paikoin vastata jopa puolen kuukauden määrää tyypillisessä lokakuussa.

- Yöllä runsaita vesisateita tulee lähes kaikkialla Etelä- ja Keski-Suomessa Pohjanmaata lukuun ottamatta. Keskiviikkona vettä sataa vielä Itä-Suomessa, lännessä sää poutaantuu nopeasti. Sademäärät ovat runsaita, vettä kertyy maan etelä- ja itäosassa kaikkiaan 25–50 millimetriä. Runsaimmat sateet osuvat näillä näkymin Etelä-Savoon. Sademäärät vastaavat jopa noin puolta tavanomaisesta koko lokakuun sadekertymästä, ennustaa Forecan meteorologi Kristian Roine. 

Sadealueilla myös tuuli yltyy voimakkaasti ja oletettavasti vielä keskiviikkoaamunakin tuulee navakasti.

Vaikka myrsky loppuviikkoa kohden väistyykin, jättää se jälkeensä selvästi kylmempää ilmaa kuin viime päivinä. Lappia kohden loppuviikosta siirtyneet sadekuurot tulevat monin paikoin lumena, sillä pakkasen puolelle painutaan todennäköisesti jo reilusti. Kuitenkin myös etelässä elohopea voi painua jo lähelle nollaa.

- Aamun lämpötilat ovat maan keski- ja pohjoisosassa pakkasella, Lapissa pakkasta on paikoin yli 5 astetta. Etelässäkin lämpötila on nollan vaiheilla ja hallaa on yleisesti, Roine jatkaa. 

Lue myös: Foreca: Syyskuu oli lämmin, mutta syksy tulee nyt rytinällä - uusi kuukausiennuste lupaa kylmää kyytiä

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat