Kuva: Shutterstock

Fintraffic: Talviloman liikenteeseen ennustetaan selkeät ruuhkapiikit - katso ja vältä

15.02.2024 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Liikenne ruuhkautuu erityisesti pohjoisen suuntaan ajettaessa.

Talviloman liikenne käynnistyy heti tänä perjantaina, kun etelässä koulujen lomakausi alkaa ja perheet suuntaavat kohti pohjoista viettämään lomia. Fintraffic ennustaa, että liikenne on vaarassa ruuhkautua pahasti erityisesti tiettyinä ajankohtina, joita kannattaa pyrkiä välttämään, mikäli mahdollista.

Ruuhkat suuntautuvat erityisesti pohjoisen suuntaan ja ajoittuvat talvilomaviikoille 8,9 ja 10. Fintrafficin tieliikennekeskuksen yksikön päällikkö Eero Sauramäki kehottaa varaamaan matkantekoon tavanomaista reilummin aikaa ja pitämään muutenkin pään kylmänä.

"Tulevina hiihtolomaviikonloppuina tieliikenne on vilkasta, joten tien päälle on hyvä varata normaalia enemmän aikaa. Turvallinen liikenne edellyttää aina yhteispeliä, joten pidetään edellä ajavaan kunnon turvavälit - myös jonoissa. Unohdetaan lisäksi turhat ohittelut ja keskitytään ajon aikana siihen, että liikenne saadaan sujumaan turvallisesti, jotta vältytään turhilta onnettomuuksilta tai läheltä piti -tilanteilta”, ohjeistaa Sauramäki.

Vilkkaimmillaan Fintraffic ennustaa menoliikenteen olevan jo perjantain 16.2. ja lauantain 17.2. aikana. Perjantaina liikenne vilkastuu heti puolenpäivän jälkeen. Liikenne jatkuu vilkkaana myös sunnuntaina, mutta ei todennäköisesti enää niin ruuhkaisena kuin perjantaina ja lauantaina.

Seuraava ruuhkahuippu on odotettavissa seuraavan viikon perjantaille. 23.2, kun osa jo palaa lomilta ja Keski-Suomessa puolestaan lähdetään loman alussa suuntaamaan kohti pohjoista, jolloin ruuhkaa on havaittavissa molempiin suuntiin. Sillä viikolla kaikista ruuhkaisin päivä molempiin suuntiin on kuitenkin odotetusti vasta lauantai 24.2.

Talvilomakauden viimeinen ruuhkahuippu koetaan perjantaina 1.3. ja sunnuntaina 3.3, kun myös Itä- ja Pohjois-Suomessa lähdetään viimein viettämään lomaa ja vastaavasti Keski-Suomessa palataan lomilta. Tällöin ruuhkautuvimmat pisteet sijoittuvat selvästi aiempaa pohjoisemmaksi.

Lue myös: Lakko pysäyttää nyt lähes kaiken julkisen liikenteen Helsingissä - katso, mitkä bussit liikennöivät

Lue myös: Finnair alkaa punnita matkustajiaan

Lue myös: Autojen rekisterikilpiin tulee muutos

Lähde: Fintraffic

Kilpailut

Uusimmat