Kuva: Shutterstock

Rakastettu ja historiallinen kahvila Helsingissä uhkaa saada purkutuomion

08.03.2024 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kahvilan kohtalosta ei ole vielä päätetty.

Eiranrannassa sijaitseva Cafe Ursula saattaa pian olla historiaa sellaisena kuin se on totuttu näkemään.

Cafe Ursula tiedottaa omilla sivuillaan, että kaksi kolmasosaa kahvila-ravintolasta on myyty Tradeka-yhtiöit Oy:lle, joka suunnittelee kahvilalle joko peruskorjausta tai uuden rakennuksen rakentamista entisen tilalle. Kolmasosa pysyy edelleen Kansan Sivistysrahasto sr:n omistuksessa.

Kahvilaa ei olla kuitenkaan totaalisesti unohtamassa, sillä tarkoituksena on Ursulan Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi valitun, Tradeka-Yhtiön Oy:n kehitysjohtaja Miia Kinnusen mukaan kuitenkin rakentaa uusi Cafe Ursula entistä vahvasti kunnioittaen. Cafe Ursulan 70 vuoden mittaista taivalta kulttuurihistoriallisesti merkittävissä puitteissa halutaan yhä suojella ja säilyttää. 

“Ursulan toiminta kulttuurihistoriallisesti merkittävällä sijainnilla Helsingin Kaivopuistossa jatkuu ja tarjoamme tulevaisuudessakin kahvila- ja ravintolaelämyksiä Ursulan historiaa kunnioittaen. Aloitamme rakennushankkeen suunnittelun välittömästi”, kommentoi Kinnunen Tradekan tiedotteessa. 

Kahvilan kohtaloa ei ole vielä päätetty, sillä rakennushanketta vasta suunnitellaan. Koko entisen rakennuksen purku on kuitenkin mahdollista. 

Kahvila-ravintola kuitenkin jatkaa toimintaansa siinä missä ennenkin ja ravintolan työntekijät pysyvät yhä ravintolan palveluksessa. 

Lue myös: Vegaaninen hampurilaisketju sulki viimeisen ravintolansa Helsingissä

Lue myös: Kehuttu ravintolaketju Helsingissä haettiin konkurssiin - toimipisteitä jo suljettu

Lähde: Tradeka, Cafe Ursula

Kilpailut

Uusimmat