Kuva: Shutterstock

Syyhypiina näkyy kukkaroissa - vakuutuskorvauksissa jopa 40 prosentin kasvu

15.03.2024 16:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Syyhyn yleistyminen on näkynyt Pohjolan Vakuutuksen tilastoissa jo usean vuoden ajan.

Syyhyn hoitoon liittyvät korvaukset ovat kasvaneet merkittävästi kuluneen talven aikana, kertoo Pohjolan Vakuutus tiedotteessaan.

Korvauksia on maksettu lokakuun ja helmikuun välisenä aikana melkein 40 prosenttia enemmän kuin viime talvena vastaavaan ajankohtaan verrattuna. 

Syyhyn keskimääräisestä korvaussummasta lääkekulujen osuus on reilusti yli 50 prosenttia, mikä on huomattavasti korkeampi kuin Pohjolan Vakuutuksen vahingossa yleensä. 

Täysin uudesta ilmiöstä ei kuitenkaan ole kyse, vaan syyhyn yleistyminen on Pohjolan Vakuutuksen mukaan näkynyt sen tilastoissa jo usean vuoden. Syyhystä johtuvat korvaukset ovat kasvaneet vuosittain 2020-luvulla. 

Myös terveysvakuutuksen käyttö yleisesti on Pohjolan Vakuutuksen mukaan lisääntynyt. Sitä käytettiin vuonna 2023 enemmän kuin koskaan aikaisemmin. 

– Myös tiettyjen sairauksien hoito on lisääntynyt huomattavasti. Tämän talven aikana ihon sairaudet, syyhyn lisäksi esimerkiksi atooppinen ihottuma ja allergiat, ovat kasvaneet yhteensä melkein 60 prosenttia verrattuna edellistalveen, sanoo henkilövakuutuksista vastaava Atte Erkamo tiedotteessa. 

Erkamo myös muistuttaa, että esimerkiksi koko perhe tulee hoitaa asianmukaisesti, vaikka vain yhdellä olisi syyhy. Lääkäriin on syytä hakeutua, jos kotihoito ei tehoa. 

Lue myös: Syyhy leviää ja se näkyy myös Tullin haaviin jääneissä lääkkeissä

Lähde: Pohjolan Vakuutus

Kilpailut

Uusimmat