Kuva: AOP

Hallitus lakkauttaa suosiota kasvattaneen edun - voi hyödyntää vielä noin kahden kuukauden ajan

24.05.2024 15:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Edun suosio on kasvanut viime vuoden huhtikuusta 94 prosentilla.

Eduskunta on hyväksynyt lakimuutoksen, jonka myötä vuorotteluvapaajärjestelmä lakkautetaan, tiedottaa Kela. Laki tulee voimaan 1.8.2024. 

Vuorotteluvapaan voi vielä aloittaa viimeistään 31.7.2024, jonka jälkeen työntekijöiden ei ole enää mahdollista jäädä vuorotteluvapaalle eikä saada vuorottelukorvausta. 

Vuorotteluvapaa tarkoittaa, että työntekijä jää pois työstä määräajaksi ja työnantaja palkkaa hänen tilalleen työttömän työnhakijan. Vuorotteluvapaan aikana ei saa palkkaa, vaan vuorottelukorvausta.

– Jos suunnitelmissa on vuorotteluvapaalle jääminen, aikaa on vielä pari kuukautta. Vapaata suunnittelevan on hyvä lukea tarkasti lakimuutokseen liittyvät määräajat. Esimerkiksi vuorottelusopimus on toimitettava työvoimaviranomaiselle heinäkuun loppuun mennessä. Jos vapaa alkaa lakimuutoksen voimaantulon jälkeen, korvausta ei voida maksaa, kertoo Työttömyyskassojen yhteisjärjestö TYJ:n toiminnanjohtaja Aki Villman tiedotteessa. 

94 prosentin kasvu

Vuorotteluvapaiden suosio on kasvanut viime vuoden huhtikuusta 94 prosentilla. Huhtikuussa työttömyyskassat maksoivat vuorottelukorvausta 2 600 henkilölle. 

– Tieto vuorotteluvapaiden lakkauttamisesta on todennäköisesti lisännyt vapaan suosiota alkuvuonna. On hyvin mahdollista, että saajien määrä vielä kasvaa kesällä. Kevään aikana vuorottelukorvausta on maksettu joka kuukausi suuremmalle joukolle, Villman kertoo. 

Lue myös: Imagen paperiversio lopetetaan, ja tilalle tulee jotain aivan muuta: "Tekeminen ei ole loppumassa"

Lue myös: Tänä vuonna luonnonsuojelualueita ennallistamispoltetaan noin 100 hehtaaria - Nuuksio yksi kohteista

Lue myös: Haluatko tienata rahaa hävittämällä lupiineja? Se on Helsingissä pian mahdollista

Lähteet: Kela ja TYJ

Kilpailut

Uusimmat