Kuva: AOP

Elokapina suunnittelee kesäkuulle mielenilmausten sarjaa

06.06.2024 11:15 - Aaro Heiskanen / aaro.heiskanen@bauermedia.fi

Ympäristöliike Elokapina suunnittelee Helsingissä useiden mielenilmausten sarjaa. Ensimmäinen toteutettaisiin tämän viikon perjantaina.

Ympäristöliike Elokapina suunnittelee mielenilmausten sarjaa. Mielenilmaukset toteutettaisiin kuluvan kesäkuun aikana Helsingin kantakaupungissa poliittisesti merkittävillä paikoilla. Elokapina tiedotti asiasta verkkosivuillaan viikon alussa.

Elokapina kertoo Voicelle mielenilmausten syyksi ilmaston jatkuvan lämpenemisen.

-Maapallon lämpeneminen piti lopettaa 1,5 asteeseen, mutta toisin kävi. Tehokkain tapa saada Suomen valtio tekemään välttämättömät ilmastoteot ovat suuret tottelemattomuusprotestit, tapahtuman viestintä täräyttää.

Ensimmäinen mielenilmaus ja tieblokki oltaisiin järjestämässä jo tämän viikon perjantaina. Elokapinan tavoitteena on avata mielenosoituspäiviä yksi kerrallaan. Mielenilmauksista ja niiden sisällöstä tiedotetaan Elokapinan mukaan mm. sosiaalisessa mediassa.

Elokapina järjestää mielenilmausten ajaksi Senaatintorille Elokeskus-nimellä kulkevan sosiaalitilan.

Poliisille ei virallista ilmoitusta

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jarmo Heinonen kertoo Voicelle, ettei Elokapina ole tehnyt tiistaihin 4.6. mennessä mielenilmauksista poliisille virallista ilmoitusta.

Heinonen myöntää poliisin olevan tietoinen Elokapinan tavoista, viitaten Elokapinan tapaan tukkia kulkureittejä mielenilmauksillaan. Hän ei mene tarkempiin yksityiskohtiin tapaukseen liittyen. Heinonen kuitenkin kehottaa autolla liikkuvia varaamaan lisää aikaa keskustassa liikkumiseen.

-Todennäköisin uhkakuva on, että siellä on teitä suljettu. Ei mitään täyssulkuja, mutta tiettyjä reittejä, mikä aiheuttaa ruuhkautumista, Heinonen toteaa.

Lue myös: Elokapina on pysäyttänyt Länsiväylän

Lue myös: Maija Vilkkumaalta ytimekäs twiitti poliisien voimankäytöstä Elokapina-mielenosoituksessa

Lähde: Elokapina

Kilpailut

Uusimmat