Kuva: Shutterstock

Junamatkailu on nyt suositumpaa kuin koskaan - alkuvuodesta tehtiin ennätysmäärä matkoja

05.07.2024 14:15 - Nina Turunen / niina.turunen@bauermedia.fi

Junamatkailu on kasvattanut suosiotaan entuudestaan.

Alkuvuodesta tammi-kesäkuun välisenä aikana suomalaiset tekivät 7,4 miljoonaa junamatkaa, mikä on kolme prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana, VR kertoo tiedotteessa. Jo pelkästään kesäkuussa tehtiin 1,4 miljoonaa matkaa, mikä merkitsee neljän prosentin kasvua viime vuoden kesäkuusta.

Myös vuosi 2023 oli VR:lle ennätyksellinen ja yhä useammin matkailijat valitsevat vapaa-ajan matkan kulkuvälineeksi ympäristöystävällisen junan. 

Vaikka matkustajamäärät ovatkin kasvaneet, on junissa yhä edelleen tilaa. VR kertoo lisänneensä kaukomatkoihin vaunuja ja junavuoroja, jotta asiakkaat pääsevät useisiin kesätapahtumiin eri puolille Suomea.

Keskeisin tekijä junamatkailijoiden tyytyväisyyteen on junien täsmällisyys. Kesäkuussa VR:n kaukojunien täsmällisyysprosentti oli 77, viiden minuutin tarkkuudella mitattuna. Myöhästymisistä noin puolet johtui muun muassa raide- tai sähkövioista ja nopeusrajoituksista. Viidennes johtui VR:stä johtuvista syistä ja loput muista syistä, kuten esimerkiksi ilkivallasta.

Lue myös: VR:n kaukojuniin tulossa merkittävä parannus

Lue myös: Ei ulkomaanmatkaa tiedossa? Poimi vinkit ihaniin kotimaanlomiin

Lähde: VR Group


 

Kilpailut

Uusimmat