Kuva: VR Group

VR:n kaukojuniin tulossa merkittävä parannus

27.03.2024 10:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Päivitys on tehty jo yli 60 prosenttiin kaikista kaukojunista.

VR:n kaukoliikenteen juniin tulee kevään ja kesän aikana uusi, jopa viisi kertaa aiempaa nopeampi ja tasalaatuisempi langaton junaverkko. 

VR:n tiedotteessa kerrotaan, että tällä hetkellä uudet laitteet on asennettu jo yli 60 prosenttiin kaukoliikenteen junista. Päivitettyihin laitteisiin lukeutuvat junien reitittimet ja antennit. Uudet laitteet hyödyntävät kaikkien operaattoreiden 4G- ja 5G-verkkoja. Uusi junaverkko toimii nimellä "Uusi VR-wifi". 

”Junien toimivat verkkoyhteydet ovat merkittävä tekijä sekä vapaa-ajan ja työmatkaliikenteen kannalta. Junawifi-uudistuksemme on edennyt hyvin ja tavoitteenamme on, että uusi junaverkko olisi käytössä kaikissa kaukoliikenteen junissamme kesän aikana. Yhteyksien parantamiseksi tarvitaan kuitenkin myös operaattoreiden panostuksia verkkoon ja uusiin tukiasemiin katvealueille. Ilman niitä signaali ei kulje, eikä netti toimi kaikilla rataosuuksilla”, sanoo VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula.

Laitteiston päivitykset eivät kuitenkaan yksin ratkaise ongelmaa. Heikon kuuluvuuden alueet Suomen rataverkon varrella aiheuttavat myös sen, ettei signaali kulje, eikä netti toimi kaikilla rataosuuksilla. Alueille tarvittaisiin lisää tukiasemia ja tiedonsiirtokapasiteettia teleoperaattoreiden toimesta. Myös kuntien tulisi huolehtia, että rakennuttajat saavat rakentamista varten tarvittavat luvat.

VR parantaa verkkoyhteyksiään merkittävästi. (kuva: AOP)

Monet matkustajat käyttävät matkustusaikansa esimerkiksi työntekoon, jolloin toimiva nettiyhteys on hyvin tarpeellinen ominaisuus.  

”On hienoa huomata, kuinka uusi junawifi näkyy jo nyt myönteisenä asiakaspalautteena ja käyttökokemuksena asiakastutkimuksissamme. Toivomme, että tämä uudistus lisää osaltaan junan suosiota ympäristöystävällisenä vaihtoehtona työmatkustukseen”, Markula kommentoi.

Lue myös: Turun ja Helsingin välinen junaliikenne katkeaa kesällä yli kuukaudeksi

Lue myös: Kelan etuuksien leikkauksista liikkuu vääriä käsityksiä - Kela oikaisee

Lue myös: Tältä uusi ajokortti näyttää

Lähde: VR, VR

Kilpailut

Uusimmat