'Kotiäitiys on koulutuksen hukkaan heittämistä'

15.03.2012 22:15 - Rea Tallgren

Näin väittää tanskalainen kansanedustaja Helle Thorning-Schmidt. Nyt kotiäidit ovat nousseet raivokkaaseen kapinaan väitettä vastaan.

Helle Thorning-Schmidtin mukaan korkeastikoulutetut naiset heittävät tutkintonsa hukkaan tuhlamaalla parhaat vuotensa lasten tekoon ja kotiäitinä työskentelemiseen.

Monet kotiäidit ovat kuitenkin ymmärrettävästi täysin eri mieltä asiasta. Brittiläisellä Kathryn Hennessyllä on peräti kahdeksan lasta. Nainen kertoo tekevänsä arvokasta työtä.

- Koen, että annan yhteiskunnalle paljon kasvattamalla kahdeksan hyväkäytöksistä, fiksua ja sosiaalista lasta, nainen lyttää kriitikot.

- Minä käytän taitojani, älyäni, neuvottelutaitoja, ongelmanratkaisukykyä ja luovuutta päivittäin lasteni kanssa, luettelee Hennessy Daily Mail -lehden mukaan.

Toisenlaisiakin tarinoita kuulee.

- Minä en tajua kuka haluaa jäädä lastensa kanssa kotiin vuosiksi? Uskon, ettei sellainen henkilö ole alunperinkään nauttinut työstään, sanoo Emily Murray, joka tunnustaa, ettei kotiäitiys sovi hänen pirtaansa.

- Miten joku voi muka saada jotain irti siitä, että vaihtaa päivät pitkät vaippoja? Vastaus on, ettei kukaan voikaan, yhden lapsen äiti lataa.

Myös ammattilaiset myöntävät, että kotiäidiksi jäämisessä on riskinsä, mikäli nainen luopuu sen takia urahaaveistaan.

- Monista naisista, jotka jättävät työnsä lastensa takia, tulee pakkomielteisiä lastensa koulutuksen suhteen, kertoo psykologi Averil Leimon.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat