Kasvava ilmiö: Nuoret naiset elättävät itsensä 'ammattideittailulla'

15.04.2012 20:30 - Rea Tallgren

Nimenomaiseen tarkoituksen perustetut nettideittisivustot saattavat yhteen vanhempia varakkaita miehiä ja nuoria naisia, jotka haluavat viettää luksuselämää heidän rahoillaan.

Yksi nimenomaan tällaiseen tarkoitukseen suunnattu sivusto on brittiläinen SeekingArrangement.com. Sivuston palvelua voisi verrata kalliisiin escort-tyttöihin erikoistuneisiin sivustoihin, mutta kyseessä on käyttäjien ja sivuston tietojen mukaan tavallinen deittisivusto.

Sivuston esittelyssä kerrotaan, että sivusto pyrkii saattamaan yhteen ihmisiä jotta nämä voisivat aloittaa "yhteisen hyötysuhteen". Sivustolla sanotaan olevan luonnollista, että menestyneet vanhemmat herrat nauttivat kauniista ja nuoresta seurasta. Nuorten naisten taas kerrotaan arvostavan vanhempien miesten sivistystä ja kokemusta.

Yksi sivustolta miesystävän löytäneistä on 21-vuotias Josie Dewing. Naisen mukaan hänen erinäiset suhteensa vanhempiin miehiin ovat poikineet hänelle luksusmatkoja ympäri maailman Dubaista Miamiin sekä tuhansien eurojen arvosta etuja. Dewingille on maksettu muun muassa silikonileikkaus hänen entisen miesystävänsä toimesta.

Lisäksi hänen nykyinen miesystävänsä, tai "sugar daddynsa" kuten nainen itse häntä kutsuu, maksaa hänen luksusasuntonsa vuokran sekä kuukausittaiset kauneudenhoitokulut, jotka pitävät sisällään muun muassa hiustenpidennykset, kasvohoidot ja rakennekynnet.

Mies on myös ostanut hänelle auton ja aikoo maksaa Dewingille uuden rintaoperaation, jotta nainen saa haluamansa DD-kupit. Kuukausittain nainen saa myös luksuslahjoja noin 2000 euron edestä.

SeekingArrangement-sivustolla on jo tuhansia nuoria naisia. Suomessakin varakkaan seuran hakeminen on ilmiönä tuttu deittisivustoilta, vaikka varsinaisia rikkaita miehiä nuorten naisten kanssa yhteen saattavia sivustoja ei Suomesta vielä löydykään.

- Kyllä naiset lähettevät miehille aivan avoimesti viestejä, joissa ilmoittavat hakevansa varakasta seuraa, kertoo Deitille.fi-sivuston toimitusjohtaja Juho Kyröläinen.

Kyseisellä sivustolla kumppanin etsimiskriteereissä voi myös merkitä, millaisia vuosituloja deittikumppaniltaan odottaa.

- Noin puolet käyttäjistä ilmoittaa vuositulonsa. Se vaikuttaa joidenkin seuranhakemiskriteerinä. Osa naisista haluaa, että miesten lompakot ovat kunnossa, Kyröläinen toteaa.

Lähteet: Daily Mail ja SeekingArrangement.com

Kilpailut

Uusimmat