Lopullinen vastaus huhuihin? ”Teletapit eivät ole homoja”

05.06.2012 19:30 -

Teletapit-lastensarjan hahmojen on usein väitetty olevan homoseksuaaleja. Nyt keltaisen teletappi Laalaan roolissa pitkään nähty näyttelijä kiistää väitteet.

Näyttelijä Nikky Smedley esitti Laalaata 10 vuotta. Smedley kertoi hiljattain Telegraph-lehdelle, kuinka käsittämättömiä väitteet homoeroottisesta vihjailuista oikein olivat.

- Se on lähinnä noloa niille ihmisille, jotka sellaista väittivät. Kuka oikein ottaa selkeästi viattoman asian ja kääntää sen joksikin muuksi. Hahmoja on hyvin hankala pitää seksuaalisina olentoina.

Osa homo-huhuista juontaa juurensa vuoteen 1999, jolloin jenkkipappi Jerry Falwell sanoi Tiivi-Taavi-hahmon edustavan lapsille homoseksuaalista roolimallia. Falwell kertoi epäilystensä pohjaksi sen, että hahmo oli violetti ja tällä oli päässä kolmionmallinen antenni. Nämä taas ovat gay pride -liikkeen symboleita.

Myös Suomessa Teletappien seksuaalisuudesta keskusteltiin ja Keskustan kansanedustaja Sulo Aittoniemi muun muassa teki vuonna 1998 aiheeseen liittyvän eduskuntakyselyn, sillä hän pelkäsi sarjan aiheuttavan pienille lapsille mielenterveysongelmia.

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat