Pikku Kakkosen piirretyssä uhkailtiin aseella – oliko liikaa?

30.01.2013 07:45 - Eeva Rajala

Yle on myöntänyt monia vanhempia järkyttäneen erheen, kertovat Turun Sanomat ja Iltalehti. 

Maanantaina Pikku Kakkosessa nähdyssä Kuunalle-piirretyssä on kohta, jossa tarinan hahmoa osoitettiin haulikolla. Eräs katsoja oli ottanut yhteyttä Turun Sanomien toimitukseen ja kertonut ohjelman olleen liikaa.

Saksalaispiirretyn tarinassa metsästäjä jahtaa kettua kanavarkauden vuoksi. Yhdessä kohtauksessa jänis pukeutuu ketuksi ja metsästäjä tähtää aseella hahmoa niin, että haulikon piippu on suoraan katsojaa kohti.

Pikku Kakkosen tuottaja Teija Röysä Yleltä kertoo Iltalehdessä, että aseen kantaminen on heidän periaatteensa vastaista. Tuottajan mukaan tällaisia kuvia ei tarvitse olla lastenohjelmissa, ja tämän vuoksi ohjelman esittäminen oli virhe.

- Ei ollut oletettavissa, että Kuunallessa olisi tämäntapaista materiaalia. Valitettavasti ohjelma on jopa katsottu etukäteen, mutta se on silti päässyt ohjelmistoon, Röysä kertoo Turun Sanomille.

Tuottaja kertoo Iltalehdelle, että Pikku Kakkosen juontaja oli varoittanut alussa, että jakso saattaa hieman pelottaa. Pelkoa oli myös purettu kyseisen jakson lopussa.

Lähteet: Turun Sanomat, Iltalehti

Mitä mieltä olet, oliko haulikolla uhkailu vain luonnollinen osa piirrettyä, vai olisiko se pitänyt leikata lasten piirretystä kokonaan pois?

Kilpailut

Uusimmat