Katso inspiroiva video urheasta syöpäpotilaasta: Ei tarvitse kuulla kuolevansa alkaakseen elää

22.05.2013 12:15 - Rea Tallgren

17-vuotias Zach Sobiech nukkui pois kaksi päivää sitten. Nuori mies teki viimeisinä elinkuukausinaan lähtemättömän vaikutuksen niin tuttuihin kuin tuntemattomiinkin.

Zach Sobiech oli 14-vuotias kun hänellä diagnosoitiin tappava syöpä. Kolme vuotta myöhemmin, 20. toukokuuta 2013, Zach sulki silmänsä viimeisen kerran. Sitä ennen hän ehti kuitenkin tehdä vaikutuksen lukemattomiin ihmisiin.

Tuore video kertoo hänen tarinansa.

- Minulle on kerrottu, että elän enää vain muutaman kuukauden, mutta minulla on vielä paljon työtä jäljellä. Haluan kaikkien tietävän, ettei ihmisen tarvitse kuulla kuolevansa, ennen kuin alkaa elää, Zach kertoo hänestä tehdyn dokumentin alussa.

- Useimmat ihmiset elävät kultaisessa keskiössä. He ovat unelmien saavuttamista lähellä, mutta eivät kuitenkaan yritä täysillä saavuttaa niitä. Se on mukava alue olla, Zach pohtii.

Videolla seurataan Zachin tarinaa syöpädiagnoosista viimeisiin elinkuukausiin asti. Dokumentissa haastatellaan myös hänen läheisiään.

- Asiat ovat hyvin, kun uskoo johonkin suurempaan kuin omaan itseensä, Zachin sisko sanoo liikuttuneena videolla.

Tyttöystävä Amy sanoo pelkäävänsä eniten sitä hetkeä, jolloin hän joutuu lähtemään sairaalasta Zachin nukuttua pois.

- Huonoina päivinä suunnittelemme tulevaisuuttamme. Haluaisimme kolme tai neljä lasta, haluaisimme hyvän työpaikan molemmille. Normaaleja asioita, tyttöystävä kertoo.

Amyn mukaan tärkein Zachin antama opetus on se, että elämä tapahtuu joka päivä ja joka päivä on tärkeä.

- Mitä ikinä teetkin, tee se aina täysillä.

Zach itse on jo sinut sen kanssa, että kuolema on väistämätön.

- Kuoleman odottaminen on vähän kuin istuisi pimeässä huoneessa. Voit joko pelätä pimeää kuollaksesi, tai rauhoittua ja nukahtaa. Haluaisin, että minut muistetaan ihmisenä, joka kuoli taistellen - eikä varsinaisesti hävinnyt, Zach summaa.

Dokumentin ohjaajan mukaan hän oli odottanut tapaavansa koulupojan, jolla olisi mielenkiintoinen tarina kerrottavanaan.

- Sen sijaan tapasinkin ihmisen, joka muutti elämäni, kuvailee hän kokemusta.

Katso Zachin tarina alta.

Kilpailut

Uusimmat