Kolme yleisintä syytä laihduttamiselle tutkittiin - kosto eksälle yksi suosituimmista

24.05.2013 23:15 - Rea Tallgren

Pelkkä bikinikuntoon pääseminen ei ole naisille syy kuntokuurin aloittamiseen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan naisia ei aina inspiroi laihduttamiseen pelkkä täydellisen rantavartalon tavoitteleminen. Syy on ykkösenä laihdutus- ja kuntoilukuurien aloittamiseen, mutta ei suinkaan ainoa mahdollinen kannustin.

Toiseksi yleisin syy dieetin aloittamiseen on tulevat häät - mutta mielenkiintoista kyllä kyseessä ei suinkaan tarvitse olla naisten omat häät. Myös esimerkiksi morsiusneidon tehtävät aiheuttavat naisille painetta näyttää hyvältä ja hoikemmalta kuin normaalisti.

Kolmas syy  kuntokuureihin on ehkä kaikista mielenkiintoisin. Naiset nimittäin tuppaavat pudottaa painoaan erityisesti eron jälkeen. Tutkijoiden mukaan sydänsurujen lisäksi painonpudotusta edesauttaa kenties alitajuinenkin kosotonhimo; nainen haluaa näyttää mahdollisimman hyvältä, jotta mies ymmärtäisi, mitä menettää.

Naiset aloittavat uuden dieetin ja kuntokuurin noin viisi kertaa vuodessa ja pahimmillaan jopa seitsemän. Miehet sen sijaan ovat itselleen armollisempia. He aloittavat - jos aloittavat - kuntokuurin vain kahdesti vuodessa.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat