Suurin osa ihmisistä pelaa Monopolya väärin - oletko yksi heistä?

02.06.2013 13:15 - Reetta Haverinen

Monopoly-lautapeli on yksi niistä seurapeleistä, jotka tuntuvat kestävän loputtomiin. Tämä kuitenkin johtuu siitä, että suurin osa ihmisistä pelaa tätä perinteistä kiinteistöpeliä väärillä säännöillä.

Harva on koskaan tullut lukeneeksi Monopolyn sääntöjä ennen peli-illan alkamista. Syytä kuitenkin olisi, sillä yllättävän moni pelaa lautapeliä täysin väärällä tavalla. Yleensä peliseurueessa on aina joku, joka osaa säännöt ennestään ja kertoo ne muille. Syytä ohjekirjan avaamiselle ei siis ole.

Monopolyn säännöt opitaankin usein ystäviltä tai omilta vanhemmilta. Jos heidän käsityksensä pelisäännöistä ei kuitenkaan ole oikea, vääränlainen peliperinne jatkuu jatkumistaan.Oikeita sääntöjä noudattamalla pelistä tulee paljon vaiherikkaampi, eikä peli-iltakaan veny monituntiseksi.

Näin se käy

Yleisen olettamuksen mukaan vapaalle tontille saapunut pelaaja saa itse valita, ostaako hän kiinteistön vai ei. Jos pelaaja ei kuitenkaan tahdo sijoittaa rahojaan kyseiseen alueeseen, peli jatkuu eteenpäin ja seuraavan pelaajan on aika heittää noppaa.

Kuitenkin oikeiden pelisääntöjen mukaan, jos pelaaja ei tahdo ostaa kohdalleen osunutta kiinteistöä, tulee se joka tapauksessa huutokaupata. Kiinteistö tulee myydä huutokaupassa eniten tarjoavalle pelaajalle.

Nopeampi tahti

Myös ruudun kohdalle osunut pelaaja saa osallistua tarjouskisaan, vaikka hän olisi jättänyt alueen ostamatta sen oikeaan kauppahintaan ennen huutokaupan alkamista. Kun kiinteistö myydään aina pelaajan osuessa vapaan ruudun kohdalle, pelin tempo nopeutuu huomattavasti.

Peliseurue, joka pelasi Monopolya 70 päivän ajan ja teki samalla maailman ennätyksen pitkäksi venähtäneellä peli-illallaan, oli siis tuskin vilkaissut kiinteistöpelin alkuperäisohjeita.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat