Kehonkieli paljastaa meistä enemmän kuin arvaatkaan - katso miten

03.06.2013 22:45 -

Kehonkieli on ihmiselle ominainen tapa viestiä asioista. Tätä osittain alitajuntaista tapaa ei välttämättä itse usein tiedosta, mutta sillä on suurempi merkitys kuin tiedämmekään.

New Yorkin yliopiston hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan ihmisten on helpompi lukea toista katsomalla hänen tekemiään elkeitä pelkkien kasvojen sijaan.

Tutkimukseen osallistuneille näytettiin kuvia, joissa oli ihmisiä tekemässä täysin arkipäiväisiä asioita. Joistakin kuvista oli rajattu kasvot pois, osassa oli kasvot sekä keho ja lopuissa kuvissa näkyivät pelkät kasvot.

Tutkimustulos osoitti, että kehonkieli antoi huomattavasti selkeämpiä viestejä vastaanottajalle. Yllättävää tutkimuksessa oli se, että kasvokuvien reaktioiden arvailut menivät enemmistöltä täysin mönkään.

Kehonkielen ammattilaisen Robert Phippsin mukaan käsien asento kertoo hyvin paljon siitä, kuinka vastaanottavainen ja avoin ihminen on. Uuden ihmisen tavatessa on hyvin tärkeää, etteivät kädet ole puuskassa tai rinnan edessä.

- Annat avoimen vaikutelman sillä, että pidät kätesi sivuilla. Myös ylävartalosi asento viestii siitä, kuinka kiinnostunut olet kohtaamasi ihmisen asiasta. Ihmisellä on tapana kurottautua kohti toista, jos pidämme häntä viehättävänä, ystävällisenä tai kiinnostavana, Phipps mainitsee.

Phipps painottaa myös, että jatkuva jalkojen ristiminen ja painopisteen muuttaminen jalkojen välillä on merkki siitä, että ihminen ei ole vastaanottavainen.

- Ihmisen pitäisi saada jalat pysymään tiukasti paikallaan maassa keskustellessaan toisen kanssa. Yläkroppa ja kädet voivat liikkua puheen rytmin mukaan, mutta kehon alaosa tulisi pysyä jämptisti paikallaan, Phipps sanoo.

Lähde: Women & Co.

Kilpailut

Uusimmat