Nainen, haluatko miehen huomion? Käytä punaista väriä

18.08.2013 23:15 -

Naiset suosivat tiedostamattaan punaista väriä, kun ovat hedelmällisimmillään ja haluavat lisääntyä, tutkijat väittävät.

Kanadalainen tuore tutkimus paljastaa, että varoittavana värinä tunnettu punainen on myös väri, joka viestittää kantajansa voimakkaasta seksuaalisuudesta. Punaiseen vaatteeseen pukeutunut nainen lähettää tutkijoiden mukaan alitajuisesti signaaleja siitä, että haluaisi harrastaa seksiä.

Professori Andrew Elliot kertoo, että punainen väri yhdistetään seksin harrastamisen jälkeisiin punoittaviin kasvoihin, joka saa aikaan miehessä alkukantaisen tunteen voimakkaasta himosta. Tutkimuksissa käy myös ilmi, että miehet ovat valmiita käyttämään enemmän rahaa naiseen, joka suosii vaatteissaan punaista väriä.

- On olemassa useita tutkimuksia värien fysiikasta ja fysiologiasta, mutta niiden aiheuttama psykologinen reaktio on vähemmän tunnettua. On todella jännittävää huomata, että väreillä on suuri vaikutus käytökseemme, vaikka emme edes tiedosta sitä, Elliot painottaa.

Tutkimukseen osallistui 124 naista, joilta kyseltiin käyttämiensä vaatteiden värejä tietyn ajanjakson aikana.

- Huomasimme, että naiset, jotka olivat hedelmällisimmillään, suosivat eniten punaista väriä vaatevalinnoissaan, tutkijat kertovat.

Ranskalainen yliopisto huomasi vastaavan ilmiön omassa tutkimuksessaan. Tutkijat kehoittivat deittisivustolle ilmoituksen laittaneita naisia pitämään kirjaa treffipyyntöjen määrästä.

Tutkimuksessa selvisi, että naisten saamista deittikutsuista noin 20 prosenttia tuli sen jälkeen, kun he olivat käyttäneet profiilikuvassaan punaista toppia. Muun värisiä toppeja käyttäneiden naisten treffipyyntösaldo oli viisi prosenttia pienempi kuin punaista suosineiden naisten.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat