Kauneus&Terveys: Naisena oleminen maksaa elämän aikana 225 000 euroa

26.11.2013 07:15 - Rea Tallgren

Kauneus & Terveys -lehti on selvittänyt, kuinka kalliiksi elämän aikana tulee olla nainen.

Kauneus & Terveys -lehti on laskenut, kuinka paljon keskiverrolle suomalaisnaiselle tulee elämän aikana kuluja pelkästään siitä, että hän on nainen. Loppusummaksi tulee satoja tuhansia euroja.

Kuukautiset

Yksistään kuukautissuojat maksavat kaikkien hedelmällisten vuosien aikana lähes 1800 euroa. Lukuun on päästy siten, että on laskettu keskimääräinen aika, jonka suomalaisnainen on hedelmällinen (39 vuotta), kerrattu se vuosittaisilla kuukautisten määrällä ja kerrattu se keskimääräisellä terveyssiteiden, tamponien ja pikkuhousunsuojien hinnalla (joita yksien kuukautisten aikana muuten kuluu yhteensä yli 30 kappaletta).

Gynekologikäynnit

Gynekologilla tulisi käydä seksielämän aloittamisen jälkeen 2-3 vuoden välein. Yksityisellä gynekologilla käymisestä tulee hintaa 63-vuotiaaksi mennessä noin 2000 euroa.

Rinnat

Rintaliivien laatu ja istuvuus on tärkeä tekijä niska- ja selkävaivojen välttämisessä. Suomalaisnaiset ostavat keskimäärin kahdet rintaliivit vuodessa. Jos yhdet liivit maksavat 30 euroa, tulevat liivit maksamaan 70 ikävuoteen mennessä naiselle 4200 euroa.

Äitiys- ja hoitovapaan aikana menetetty eläke

Äitiys- ja hoitovapaan aikana kertyy vähemmän eläkettä kuin töissä ollessa. Jos nainen saa kaksi lasta ja on molempien kanssa kotona 1,5 vuotta, voi eläkkeen menetys olla 7000 euroa.

Ehkäisy

Suomalaistytöt aloittavat seksielämän keskimäärin 17-vuotiaana. Jos ehkäisypillereitä syö lähes yhtäjaksoisesti vaikkapa 34 vuoden ajan, tulee niille hintaa 4760 euroa. Hormonikierukalle, joka tulee vaihtaa viiden vuoden välein, tulee samalla aikajaksolla hintaa 1088 euroa. 34 vuotta ehkäisyä kondomeilla hoidettuna tulisi kustantamaan 1768 euroa.

Lapset

Suomalaisnainen saa keskimäärin 1,8 lasta. Lapsen kasvattaminen kahden vanhemman perheessä tulee maksamaan noin 105 000 euroa per muksu. Toisin sanoen kahden lapsen talouksissa jo pelkästään lasten kasvattaminen täysi-ikäiseksi kustantaa vanhemmille 210 000 euroa.

Toisaalta, lasten saaminen vähentää kuukautissuojista elämän aikana muodostuvaa summaa sadalla eurolla.

Yhteissumma

Mikäli kaikki nämä keskimääräiset esimerkkiluvut lasketaan yhteen, tulee naisena oleminen kustantamaan 225 000 euroa. Sillä saisi jo jossain päin Suomea omakotitalon ja pääkaupunkiseudullakin oman asunnon.

Vaikka naisena oleminen kalliiksi tuleekin, harva siitä luopuisi. On naisena oleminen vaan niin ihanaa!

Lähde: Kauneus&Terveys

Kilpailut

Uusimmat