7-vuotias suomalaispoika tähtää korusuunnittelijaksi: Asiakkaana tunnettu laulaja

28.03.2014 17:15 - Heli Thoren

Tatu Lehtonen tehtailee koruja mummin kanssa helmistä. Hän säästää rahaa legoihin.

Juuri 7 vuotta täyttänyt Tatu Lehtonen on päästänyt luovuutensa kukkimaan. Eräänä päivänä pikkumies päätti ryhtyä korujen tekoon mumminsa kanssa. Mummi oli ehtinyt kerätä ja tilata helmiä jopa Amerikasta asti, ja nyt ne pääsivät pienen korusuunnittelijan käyttöön.

Näppärissä sormissa ei syntynyt ihan mitä tahansa räpellyksiä. Tatu suunnitteli ja toteutti korunsa huolella. Kun pojan äiti Viivi Lehtonen laittoi kuvia koruista Facebookiin, kohtalo puuttui peliin.

Äidin ystävä, Vaatelainaamo-yrityksen omistaja, pyysi Tatun koruja heille lainaan ja myyntiin. Liikkeen asiakkaina käy myös julkisuuden henkilöitä ja yksi heistä, laulaja Yona ihastui Tatun luomukseen. Yona lainasi korua Marimekon muotinäytökseen. Näytöksen jälkeen Yona osti korun itselleen.

Tilausajat saattavat venähtää

Tatu on saanut korutilauksia. Pikkumies ei toteuta tilauksia miten tahansa, vaan senkin hän tekee erityisellä palolla. Ennen korun valmistamista Tatu aina tiedustelee asiakkaan lempivärin ja toivotun teeman. Koruja ei kuitenkaan tehdä otsa kurtussa. Toisinaan tilauksia saattaa olla useampiakin jonossa, ja jos ulkona on hyvä pyöräilysää, toimitukset venyvät. Tatussa on äitinsä mukaan kuitenkin liikemiehen vikaa.

- Häntä motivoi luovuuden toteuttamisen lisäksi se, että hän säästää rahaa legoihin, Viivi-äiti kertoo.

Yona loisti Marimekon näytöksessä vihreässä mekossa ja Tatun koru kaulassa.

Kilpailut

Uusimmat