Naisten vahva protesti: Minua ei saa raiskata

01.04.2014 09:45 - Rea Tallgren

Brasiliassa naiset ovat nousseet barrikaadeille tuoreen tutkimuksen johdosta, joka väitti, että naisten pukeutuminen ja käytös on osasyy siihen, miksi heitä raiskataan.

Brasilia hätkähti tällä viikolla, kun tuore tutkimus julisti, että suurin osa sen asukkaista uskoo, että provokatiivisesti pukeutunut nainen on itse ainakin osasyyllinen siihen, jos hänet raiskataan.Tutkimuksen mukaan näin uskoi jopa 65,1 prosenttia vastaajista. Lisäksi 58,5 prosenttia oli sitä mieltä, että jos naiset osaisivat käyttäytyä ja pitää huolta itsestään, ei raiskauksia tapahtuisi.

Mikä vielä hätkähdyttävämpää, kyselyyn vastanneista 66,5 prosenttia oli itse naisia. Kyselyyn vastasi yhteensä 3 810 ihmistä.

Nyt naiset ovat nousseet barrikkaadeille todistaakseen olevansa eri mieltä tutkimuksen tuloksista. Sosiaalisessa mediassa on alkanut levitä kuvia, joissa yläosattomissa poseeraavat naiset pitävät kylttiä, jossa lukee "minua ei saa raiskata". Paljasta pintaa näyttävät naiset korostavat tärkeää viestiä: on aivan sama, mitä naisella on tai ei ole päällä - koskea ei silti saa ilman lupaa.

Katso hätkähdyttäviä kuvia tästä.

Lähde: Huffington Post

Suosittelemme

Uusimmat