Nyt tai ei koskaan: Uusi applikaatio poistaa tekstarit heti ne luettuasi, syy tärkeä

11.04.2014 12:15 - Senni Loikala

Kun luet Cyber Dust -applikaatiolla lähetetyn tekstiviestin, se poistetaan automaattisesti alle puolessa minuutissa. Kuulostaa erikoiselta, mutta keksinnöllä on puolensa.  

Miljonääri ja Leijonan luola USA -sijoittaja Mark Cuban on luonut tekstiviestittelyyn tarkoitetun Cyber Dust -applikaation, jonka käyttäjät voivat nauttia aiempaa suuremmasta yksityisyydensuojasta. Applikaation ideana on, että tekstiviestit katoavat 24 sekunnin kuluttua siitä, kun ne ovat luettu.

Cyber Dustin kautta lähetettyjä tekstiviestejä ei seurata eikä tallenneta minnekään. Cubanin mukaan kommunikointi voi olla tällöin avointa ja rehellistä, samalla tavoin kuin kasvotusten puhuttaessa.

Itsestään katoavat tekstiviestit parantavat käyttäjien turvallisuutta, sillä puhelinyhtiöt eivätkä viestien vastaanottajat pääse irrottamaan niitä kontekstistaan. Muita tekstiviestipalveluita käytettäessä lähettäjä menettääkin usein kontrollin viestinsä seurauksista.

- Tämä sopii lapsilleni. En tahdo, että tyttäreni lähettämä viaton viesti jollekin pojalle alkaa elää omaa elämäänsä ja on virtuaalisesti olemassa ikuisesti, vain koska joku lapsi päättää jakaa hänen kirjoituksensa, kertoo Cuban.

Virtuaalinen jalanjälkemme luo monesti mielikuvan siitä, keitä olemme - tahdoimmepa tai emme. Markkinoijat pystyvät hyödyntämään tietojamme esimerkiki Facebookin, Twitterin, Instagramin ja Spotifyn soittolistojen avulla. Cubanin luoma applikaatio osoittaa, että yksityisyyttään on mahdollista suojella myös virtuaalimaailmassa.

Uutisoimme aiemmin, kuinka turvallisuuttaan voi parantaa esimerkiksi kotimatkallaan baarista. Älykoru voi olla tähän oiva ratkaisu. Pääset lukemaan lisää aiheesta täältä.

Lähde: Forbes

Kilpailut

Uusimmat