Pelottaako yksin kävely pimeällä? Älykoru parantaa turvallisuuttasi ja on kaunis - katso

21.02.2014 13:15 - Senni Loikala

Uusi korumallisto sisältää kauniita ranne- ja kaulakoruja, joilla on hyödyllisiä lisäominaisuuksia.

Monet tietävät, että esimerkiksi yökerhosta kotiutuminen on pelottavaa yöllä, etenkin pimeitä teitä kävellessä. Koruvalmistaja Cuff on ratkaissut ongelman tuomalla markkinoille kauniita älykoruja, joiden tavoitteena on lisätä käyttäjiensä turvallisuutta.

Uudesta mallistosta löytyy rannekoruja, kaulakoruja ja avaimenperiä. Ne ovat varustettu pienillä langattomilla GPS-siruilla, jotka ovat yhteydessä älypuhelimiin Bluetoothin avulla. Älykorun omistajan tulee pyytää ystäviään ja läheisiään lataamaan puhelimiinsa applikaation, jonka avulla he saavat tiedon, mikäli korun käyttäjä on joutunut hätätilanteeseen.

Jos korun käyttäjä joutuu hätätilanteeseen, hänen tulee painaa tiettyä kohtaa korustaan. Tällöin korun käyttäjän läheiset saavat hälytyksen puhelimiinsa ja tarkat tiedot hänen sijainnistaan. Korua voidaan kuitenkin käyttää myös muulloin kuin hätätilanteissa. Jos esimerkiksi ystävyksillä on molemmilla älykorut, he pystyvät lähettämään hätätilannetta heikomman signaalin merkiksi siitä, että haluavat saada yhteyden toisiinsa. Tällöin korut alkavat värisemään.

Vaikka koruissa on mukana teknologiaa, ei niiden ulkonäöstä ole tingitty. Ne näyttävät kauniilta ja naisellisilta.

- Emme usko, että meidän täytyy valita teknologian ja kauneuden väliltä, kun kyse on koruista, sanoo Cuffin perustaja Deepa Sood.

GPS-siru kestää noin vuoden ilman, että sitä täytyy ladata. Korujen hinnat vaihtelevat reilusta 35 eurosta 110 euroon.

Kuvat koruista pääset katsomaan täältä.

Uutisoimme aiemmin erikoisesta muotivillityksestä, nimittäin ylisuurista nenäkoruista. Pääset lukemaan aiheesta lisää täältä.

Lähde: New York Daily News

Kilpailut

Uusimmat