14 asiaa sosiaalisen median käytöstä, jotka jokaisen tulisi tietää

03.07.2014 10:55 - Laura Sulkava

Älä ota asioita liian tosissasi ja rauhotu vihasi kanssa. Sosiaalisen median käytössä on monia itsestäänselviä asioita, jotka jokaisen tulisi tietää, mutta mitä ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Sosiaalinen media vaikuttaa jokapäiväisessä elämässämme, meilkeinpä halusimme tai emme. Ahkerien käyttäjien kannattaa ottaa huomioon asioita, joihin se vaikuttaa.

1. Sosiaalisen median vilkuilu ennen nukkumaanmenoa on huono idea. Se pahimmillaan vie yöunet kokonaan.

2. Voit säästyä pahimmilta tunnemyrskyiltä poistamalla tai blokkaamalla eksäsi. Ensimmäinen varmistaa, että et voi heikoimmallakaan hetkellä kytätä häntä.

3. Unohda kaverikateus ja viha! Profiilit edustavat ihmisten elämän parasta ja tärkeintä puolta.

4. Skippaa kavereidesi vauvakuvat kokonaan tai kommentoi söpösti vaikka "awww". Kuvia saattaa olla paljon, mutta sinun ei ole pakko niistä olla kiinnostunut. Toisen kovasanainen  arvostelu kuvien kommentteina kuitenkaan ei ole kohteliasta.

5. Lopeta parisuhdestatuksestasi stressaaminen. Se ei ole niin vakavaa.

6. Pärjäät hyvin elämässäsi ilman sosiaalista mediaa. Poikkeuksena ihmiset, joiden työnkuvaan vahvasti kuuluu some.

7. Syväluotaava googlaaminen ennen ensitapaamista on todella huono idea ja estää sinua pahimmillaan antamasta ihmisille edes mahdollisuutta.

8. Epäsuoratkin julkiset haukkumaviestit tekevät draamasta pahemman. Negatiivisten päivitysten kirjoittamista kannattaa aina miettiä kaksi tai vaikka kolmekin kertaa.

9. Pikkutuhmien ja jatkuvien ryyppyreissujen muistojen jakaminen sosiaalisessa mediassa ei ole hyvä idea. Se voi vaikuttaa nykyisen työsuhteesi lisäksi tulevaisuudessa.

10. Jos haluat oikeasti ihmisten tulevan järjestämääsi tapahtumaan, lähetä kutsu jossain muualla kuin tapahtumia pursuavassa Facebookissa. Vaikka sähköpostilla tai tekstiviestillä.

11. Kaksinkertainen suodattaminen sovellusten kuvanmuokkausohjelmassa voi saada melkein hyvästä kuvasta hyvän!

12. Suuri osa ruokakuvistasi ei todennäköisesti näytä hyvältä kuin ne maistuivat.

13. Sillä ei oikeasti ole suurta merkitystä kumpi pyytää kaveriksi ensimmäisenä.

14. Jos vahingossa humalassa käy tykkäilemässä entisen kumppanin kuvista tai statuksista, se ei ole vakavaa ja sitä on turha jäädä murehtimaan.

15. Yleisesti, keskity katsomaan asioita sosiaalisessa mediassa asioita positiivisesti. Asiat eivät muut ärsytykselläsi, vaan ihmiset jakavat sitä minkä itse tuntevat tarpeelliseksi. Ainoa mitä voit tehdä, jos sinua ärsyttää: poistat heidät tai poistut itse.

Jos sosiaalinen media ärsyttää ja masentaa, jutun elämän positiivisista asioista voit lukea tästä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat